kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Biz mutaassıp aileyiz Bu fotoğrafa kızdılar

Ercan SARIKAYA - Pervin METİN SABAH / İSTANBUL
17.11.2008
Önceki gün ailesinden çarşaflı ve türbanlı kadınlarla CHP'ye katılan Karabayır "Kayınpederim fotoğrafı görünce Erzurum'dan arayıp 'Kadın kısmı gazeteye çıkar mı?' diye bana kızdı. Biz mutaassıp bir aileyiz" dedi..
Önceki gün Sultangazi'nde 8 bin kişinin üye kaydedildiği törende ailesinden çarşaflı ve türbanlı kadınlarla birlikte CHP'ye katılarak Genel Başkan Deniz Baykal'dan rozetini alan CHP'nin belediye başkan aday adayı Ercan Karabayır, törenin televizyonda yayınlanmasından sonra Erzurum'da yaşayan kayınpederinden azar işittiğini söyledi. "Kayınpederim fotoğrafı görünce Erzurum'dan arayıp 'Kadın kısmı gazeteye televizyona çıkar mı? diye bana kızdı" diyen Karabayır, "Biz mütaassıp bir aileyiz. Ben de aynı şekilde düşünüyorum" diye konuştu.

KAMPANYA DA EŞİ YOK
Baykal, geçtiğimiz Pazar günü yeni ilçe olan ve ilk başkanlık yarışına hazırlanan Sultangazi'de partisine katılan 8 bin yeni üyeye törenle rozetlerini takmıştı. Aynı törende ilçeye CHP'den başkan aday adayı olduğunu ilan eden beton santrali sahibi Ercan Karabayır, SABAH muhabirinin, türbanlı eşi Hülya ile çarşaf giyen ablası Leman ve yengesi Bedviye Karabayır ile görüşme talebini de "Biz mutaaasıp bir aileyiz öyle çok televizyon ve gazetelerde yer almayı boy boy fotoğraf çektirmeyi sevmeyiz" diyerek geri çevirdi. Seçim kampanyası çalışmalarına eşinin katılmayacağını anlatan aday adayı, "Eşim sadece kadın kollarıyla çalışacak. Bu tören ilk adımımız olduğu için tüm akrabalarım gibi yanımdaydı. Ben bu yolda tek başıma yürüyeceğim" diye konuştu.

'KADIN ÇOCUK YAPAR'
"Kadın ne iş yapar?" sorusuna "Eşlerimizin çok göz önünde olmak istemezler biz de istemeyiz. Bizde kadın geleceği yapar. Gelecek çocuk yetiştirilerek yapılır. Bize sevgiyi, sevmeyi kadınlarımız öğretir" yanıtı veren Karabayır, 1976 yılında İstanbul'a geldiklerini ancak hala geleneklerini sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bir gün çocuğum kucağamdaydı hastaneye götürüyordum. Merdivenlerde ağabeyimi görünce çocuğu kucağımdan bıraktım. 11 kardeşiz ama ben, bir yaş büyük abimin yanında çocuğumu kucağıma alamam. Biz 34 yıl önce neysek şimdi de aynı geleneği sürdüryoruz." Kaç yıllık evli olduğu ve kaç çocuğu olduğu sorusuna odada ağabeyi olduğu için yanıt vermeyen Karabayır, ağabeyi çıkınca 16 yıllık evli olduğunu ve 4 çocuğu bulunduğunu anlattı. 34 yıldır Sultangazi'de oturduğunu, ticaretle uğraştığını, beton santralleri bulunduğunu kaydeden Karabayır, yıllardır AKP ve benzeri partilere oy verdiklerini anlatarak, "Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sultançiftliği'ne adım atmadı. Bizden oy istendi. Biz oy verdik. Bu insanlar körü körüne birilerine inanıyorlar. Ancak 15 yıldır aynı kişiler ilçeyi yönetiyor hiç bir aşama kaydedemedik" şeklinde konuştu.

'KESİN KAZANIRIZ'
190 bin seçmeni bulunan ve yerel ile genel seçimlerde CHP'nin 33 bin oy aldığı ilçede AK Parti'nin 94 bin oy aldığını kaydeden başkan aday adayı, "Kesin kazanırız diye yola çıktık" dedi. Kendisini başkanlık yarışına girmesi için CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın ikna ettiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Ercan Karabayır'ı bugüne kadar kimse ikna edemedi. Bizi politikaya Mehmet Sevigen ikna etti. Hizmetin kutsal bir vazife olduğunu bu bölgeninin hizmetsiz kaldığını bildiğini, bu bölgenin bana ihtiyacı olduğunu anlattı. Bizi CHP'den aday olmaya siyaset yapmaya ikna etti. CHP bize kendini anlatamamıştı. Burada CHP'yi ifade ettiler. Bize tanıttılar. Ercan Karabıyar'ı ikna edince otomotik olarak bir kitle ikna oluyor." Baykal'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende 8 binden fazla kişinin hazır bulunduğunu ifade eden Karabayır "Bölgemizin insanına güveniyoruz. Orada çekilen fotoğraf bizim çok büyük bir aile olduğumuzu gösteriyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ama Kürdüm. Orada sadece Kürt yoktu orada herkes vardı" dedi.