kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
14.11.2008
İyi pazarlar sevgili okurlarBugün sizler için keyfine varacağınız özel tariflerim var. Damak zevkine özen gösterenler portakallı pırasaya bayılacak... Pırasayı sevmeyenler bile bu tariften kendilerini alamayacak. Dil peynirli bonfile ise et severler için lezzetli bir protein kaynağı olacak. Ve pazar gününün 'masum kaçamağı' Ebru'nun acıbadem kurabiyesi olacak. İyi demlenmiş taze çayla denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun, hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın.

* * *
Portakallı pırasa
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 35 dk.

Soğanı ince ince doğrayın, zeytinyağında kavurun. Hafif pembeleşince doğranmış havuç ve pırasaları soteleyin. Portakal suyunu ve kabuğunu da ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Sonra üzerine kırık pirinci ilave edin. Hafifçe karıştırın, tuz ve şekeri ilave edin. Yemeğinizi kısık ateşte pişmeye bırakın. Pırasaların iyice piştiğini kontrol ettikten sonra ılık servis yapın.

Malzemeler

* 1 kilo doğranmış pırasa
* 2 orta boy havuç
* 1 küçük boy soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı kırık pirinç
* 1.5 su bardağı taze portakal suyu
* 1 çay kaşığı ince rende portakal kabuğu
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz

* * *
Dil peynirli bonfile
(4 kişilik) Hazırlama süresi:10 dk. Pişirme süresi: 30 dk.

Hardal, yağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfilenin üzerine koyup iyice yedirin. Üç saat bekletin. İsterseniz bir gece önceden de bu sosu hazırlayıp bonfilenizi daha uzun süre bekletebilirsiniz. Sonra bonfileyi uzunlamasına ortadan ayrılmayacak şekilde kesin ve dil peynirlerini içine doldurun. Isıya dayanıklı bir fırın kabına uzunlamasına yerleştirin. 180 derece önceden ısınmış fırına koyup, yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Yanında beyaz pilav öneriyorum.

Malzemeler
* 500 gram bonfile
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 150 gram dil peyniri
* Tuz ve karabiber

* * *
Ebru'nun acıbadem kurabiyesi
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 20 dk.

Unu bir kaba koyduktan sonra ortasına şeker, yoğurt, yumurta, tarçın kabartma tozu ve badem içini ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde küçük toplar halinde yuvarlayın. Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye dizin. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çok fazla kızarmamasına dikkat edin. Soğuduktan sonra servis yapın. İyi demlenmiş çayla çok iyi gider. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 250 gram çekilmiş badem
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çay kaşığı tarçın
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 yumurta
Haberin fotoğrafları