kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Şevval Sam

Kimi Nutuk okudu, kimi rakı içti

Öner ÖNGÜN (İSTANBUL)-Ünal GÜMÜŞTEKİN (İZMİR)
30.10.2008
Kutlamalarda ünlüler, Atatürk'ü farklı yöntemlerle andı. Emre Altuğ, Nutuk'tan alıntı yaptı. Mustafa Sandal, sahneye Kuva-i Milliye ekibi çıkardı. Şevval Sam, rakı içti. Mazhar Alanson, Atatürk çizmesi giydi..
İstanbul'daki Cumhuriyet kutlamalarının ilk ayağı, Caddebostan'daki Emre Altuğ konseriydi. Sahneye Türk bayrağıyla çıkan Emre Altuğ dakikalarca alkışlandı. Ünlü şarkıcı, 10 bin kişinin eşliğinde Gençlik Marşı'nı söyleyerek konsere başladı. Yaklaşık iki saat boyunca Türk bayraklarını dalgalandıran seyirciler, hep bir ağızdan şarkılar ve marşlar söyledi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İSTİKBAL SİZSİNİZ!
Konser sırasında sahneye çıkardığı küçük bir kız çocuğu, Emre Altuğ'a Atatürk resmi hediye etti. Bunun üzerine, duygulu anlar yaşayan sanatçı; "Tek şey söylemek istiyorum" diyerek, Atatürk'ün ölümsüz eseri Nutuk'tan şu bölümü okudu: "Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve ilham ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz." Caddebostan'daki kutlamalar kapsamında, MFÖ konseri de büyük bir ilgiyle izlendi. Cumhuriyet yürüyüşünden sonra sahnenin önünde toplanan kalabalık, hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. MFÖ de, bu coşkuya, şarkılarıyla katıldı. Mazhar Alanson, pantolonunun paçalarını içine soktuğu Atatürk çizmeleriyle dikkatleri çekti.

TEMSİLİ EKİP
Mustafa Sandal ise, Beşiktaş Meydanı'ndaki konserinde sevenleriyle buluştu. Yaklaşık 25 bin seyirci meydana sığmayınca izdiham yaşandı. Sandal, bir ara temsili Kuva-i Milliye ekibini sahneye çıkararak seyircileri Türk bayraklarıyla selamladı.
Haberin fotoğrafları