kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Bazı püf noktaları

10.10.2008
* Riviera, zeytinyağının işlenmiş halidir. Zeytinin posasında kalan yağı sonuna kadar emebilmek için, zeytin belli işlemlerden geçer.
* Zeytinyağı, belli bir ısının üzerine çıkınca aromasını kaybeder. Bu nedenle kızartma yaparken fındık, ceviz, yerfıstığı, kanola gibi daha yüksek ısıya dayanabilen yağları tercih edebilirsiniz.
* Bir gram yağda yaklaşık olarak dokuz kalori vardır.
* Yağlar doymuş ve doymamış olarak ikiye ayrılır. Doymuş yağ asitleri, kimyasal yapılarında belirli miktar hidrojen atomu taşırlar. Bu çeşit yağ asitleri, kandaki kolesterol miktarını artırır ve kalp hastalıklarında önemli bir risk faktörüdür. Hayvansal yağlar, doymuş yağ asitlerine örnektir.
* Zeytinyağı, fındık yağı, soya yağı gibi çeşitler ise doymamış yağlardır ve bunlar kalp ve damar sağlığı açısından faydalıdır.
* 70 derecenin üzerinde zeytinyağı yanar ve aromasını kaybeder. Bu nedenle sıcak yemeklerde ve kızartmalarda zeytinyağı kullanmak iyi bir alternatif değil.