kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti İstanbul'da çatlak ses

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, kısa siyasi tarihinin belki de en zor dönemini yaşıyor. Çünkü Başbakan Erdoğan'ın konuşmaları nedeniyle kamuoyunun da haberdar olduğu ilçe kongreleri bir hayli zor geçiyor.
İki yıl önce seçimlere "tek ses, tek liste" damgasını vururken bu dönem öyle olmadı. Birçok ilçede aykırı sesler yükseldi ve tehlike çanları çalmaya başladı.
Bunun en çarpıcı işareti, bir süre önce yapılan Maltepe, Sultanbeyli ve Pendik ilçe kongrelerinde yaşandı.
Özellikle Sultanbeyli'de gerginlik had safhaya ulaştı. Bunun nedeni de kongre başladıktan sonra Divan Başkanlığı'na Veysel Ekşi' nin muhalif bir liste sunmasıydı.Divan Başkanı Hulusi Şentürk bu listeyi kabul etmeyince ciddi tartışma yaşandı. Bu gerginliğe rağmen seçim yapıldı ve ilin desteklediği Mali Müşavir Ali Sevinç seçimi kazandı ama muhalif adayın kongreyi mahkemeye taşıması il yönetiminin hanesine eksi puan olarak geçti.
Pendik'te de benzer bir durum vardı. Kongrede İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun kürsüye çıkıp Bülent Kula'nın listesini desteklemesine rağmen muhalif listenin seçimleri kazanması herkesi şaşırttı. İl başkanı riskli bir tavır takınmıştı. Seçim sonuçları da bu riski açıkça gösterdi.
İlin desteğine rağmen Bülent Kula değil, yine ilden bazı isimlerin desteğini alan Turgay Kılıç ve ekibi yönetimi aldı. Bu ciddi bir gedik açılması anlamına geliyordu.
İl başkanı Babuşcu kürsüye çıkıp seçim sonucunu, bilinen konuşmasıyla yorumladı:
"Siyasetçiler genellikle kongreleri bir bayrak yarışına benzetir. Bu biraz böyledir de. Ancak yarışlarda galipler ve mağluplar vardır, Türkiye'ye hizmeti sevda edinmişlerin partisi AK Parti'de ise kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz!"
Genel siyaset açısından böyle görünse de yerel siyasette "kazanmak" önemlidir ve önemli ilçeleri kazanmadan ili kazanmak da pek mümkün değil.
İşte bu noktada AK Parti İstanbul il yönetiminin zor bir sürece girdiği konuşuluyor.
İl Başkanı Aziz Babuşcu da, teşkilat başkanı da parti tabanı tarafından yoğun eleştiriliyor.
Bu tabloyu görenlerin, özellikle de eski teşkilat başkanlarını aramaması mümkün mü?