kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Yeşim Ustaoğlu

Türk oyuncu bulamadık!

14.10.2008
Antalya'da gösterimi yapılan ikinci film, 56'ncı Uluslararası San Sebastian Film Festivali'nde 'Altın İstiridye' ödülünü kazanan 'Pandora'nın Kutusu' oldu. İstanbul'da yaşayan, her biri diğerinden farklı sorun ve hayat standardının içinde sıkışıp kalmış üç kardeşin, Batı Karadeniz'in dağ köyünde yaşayan Alzheimer hastası yaşlı annelerinin kaybolmasıyla zorunlu olarak bir araya gelmelerinin anlatıldığı filmin galası yoğun ilgiyle karşılaştı.

GELEN OLMADI
Filmin senaristi ve yönetmeni Yeşim Ustaoğlu, 'Karadenizli yaşlı anne' karakterini, Fransız Sineması'nın önemli aktrislerinden Tsilla Chelton'un canlandırdığını söyledi. Ustaoğlu, "Niçin Fransız oyuncu?" sorusunu, ''O yaşlarda oyuncu bulamadık. Türk oyuncular kendilerini biraz toparlamışlar ya da dizilerde rol alıyorlardı. Zaman ayırıp 'Geliyorum' diyen olmadı. Bu Türk Sineması için büyük bir sorun'' diyerek cevapladı.

DİL SORUNUNU AŞTI
Filmde, 'içi küflenmiş bir aileyi anlattığını' ifade eden Ustaoğlu, "Çok emek harcanan bir çalışma yaptık. Aile gibi olduk. Tsilla Chelton ile çalışmak da, yaşı dolayısıyla büyük sorumluluk istiyordu. Canlandırdığı karakterin bölgeye aidiyetini anlatmak için çok çalıştı. Dil sorununu da aştı. Çalışma yöntemine hayran olduk'' dedi. Ustaoğlu, bir sahnede, Cumhuriyet mitinglerinin kullanıldığının hatırlatılması üzerine de, çekimlerin geçen yıl yapıldığını, medyanın gündeminde Cumhuriyet mitinglerinin yer aldığını, kendilerinin de gündemi takip ederek bu görüntüleri kullandıklarını söyledi.