kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

14.10.2008
Tavuklu börek
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Mantar ve havucu ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp tavuğu ilave edin ve 5 dakika kavurun. Üzerine mantarı ekleyin. Mantar, suyunu salıp çekince havucu ilave edin. Havuç yumuşayınca, bezelye, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ilave edip karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. 1 adet milföy hamurunu düz bir zemine alıp bir kenarına boydan boya tavuklu harçtan koyun. Rulo şeklinde sarıp bıçakla ortadan ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Milföylerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Malzemeler
*
250 gram tavuk eti (but kısmından)
* 8 adet milföy hamuru
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 5-6 adet mantar
* 1 adet havuç
* Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
* 4-5 dal dereotu
* Tuz
* karabiber
* pulbiber

* * *
Etli bamya
Bamyayı yıkayıp, kurulayın. Daha sonra başlarını koni şeklinde keserek temizleyin. Bir kaba alıp üzerine yarım limonun suyunu gezdirin. Biraz tuz serpin ve kabını sallayarak karıştırın. Zeytinyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti ilave edip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra yarım su bardağı sıcak su ilave edin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin ve kalan suyu tencereye ilave edin. Etler iyice yumuşayınca bamya ve kalan limon suyunu katın. Tuzunu ayarlayın. Bamya yumuşayana kadar pişirip, ocaktan alın.
Malzemeler
*
500 gram bamya
* 250 gram az yağlı kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet limonun suyu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 4.5 su bardağı sıcak su
* 3 adet domates
* Tuz

* * *
Fındıklı irmik pastası
Bir tencereye süt, irmik ve tozşekeri alın. Çırpma teli ile çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
10 çorba kaşığı irmik
* 1 litre süt
* 10 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı kıyılmış fındık
* 1 paket vanilya
Haberin fotoğrafları