kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Her sahne yüzlerce kez çekilmiş!

14.10.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
Her sahne yüzlerce kez çekilmiş!
* Üç Maymun filmi üç ayda çekilmiş. Çekimlere Haziran 2007'de başlanmış, temmuzdaki seçimler beklenmiş, sonra devam edilmiş.
* Filmdeki tüm mekanları kendisi belirleyen Nuri Bilge, filmin teknik altyapısı için de 9 ay çalışmış.
* Kedi miyavlaması, köpek havlaması hatta kapı gıcırtısı bile özenle seslendirilmiş.
* Filmin her sahnesi yüzlerce kez çekilmiş.
* Üç farklı çekim yapılmış. Birincisi senaryoya bağlı çekim. İkincisi senaryonun kenarında yazılı alternatif senaryo çekimi. Üçüncüsü ise doğaçlama çekim. Kısacası filmdeki sahneler tüm bu çekimler arasından seçilmiş.
* Film tamamen dijital çekildiği için kamera neredeyse 24 saat açıkmış. Bu nedenle oyuncuların farkında olmadığı zamanlarda bile çekim devam ediyormuş. Örneğin filmdeki Yavuz Bingöl'ün uyuduğu ve horladığı sahnede Bingöl gerçekten de uyuyormuş.
* Nuri Bilge oyuncuların ifadelerini doğal yakalayabilmek için minik oyunlar oynamış. Örneğin bir sahnede Ercan Kesal, durakta otobüs bekleyen Hatice Aslan'ın önüne otomobiliyle yanaşıyor, sesle-niyor ama sesini duyuramayor ve çok sinirleniyor. Meğer Nuri Bilge, çekim öncesi Aslan'a "Seslendiğinde bakmayacaksın, duymazlığa gel" demiş.
* Yine bir sahnede cep telefonu çalınca çantasının içinde aramaya koyulan ve bir türlü bulamayan Hatice Aslan'ın yüzündeki ifadeyi çekmek için Nuri Bilge çekim öncesi telefonu çantadan çıkarmış.
* Film için büyük önemi olan bu cep telefonunun melodisi ise Yıldız Tilbe'nin 'Emi' şarkısı. Sözlere dikkat: Sen de sev ama sevilme aşk acısı çek benim gibi/Çok özle ama kavuşma kavuşamadığım gibi/ Senin de yüreğin yansın başka ellerde mum gibi/ Çaresizlik ayrılmasın kapından köle gibi/ Senin de kalbini çalsın başkaları mal gibi/ Sevdan yüreğinde kalsın gizli bir günah gibi...