kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Murat Han Nurgül Yeşilçay

Altın Portakal'ın 'Vicdan'ı ne diyecek?

Öner ÖNGÜN
09.10.2008
Nurgül Yeşilçay; bu sene Altın Portakal'ın güçlü adayları arasında yer alan filmi 'Vicdan'da, kılıktan kılığa girdi. Sergilediği oyunculukla izleyiciden tam not aldı..
Altın Portakal Film Festivali'nde, 'En İyi Film' yarışının güçlü adayları arasında gösterilen 'Vicdan', City's Nişantaşı'ndaki galayla izleyici karşısına çıktı. Üçlü bir aşk hikayesini, 'suç ve ceza' kavramlarının ışığında anlatan film, büyük beğeni topladı. Galaya, Yılmaz Erdoğan, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Oya Aydoğan, Sibel Gökçe ve Eyşan Özhim gibi ünlü simalar katıldı. Yılmaz Erdoğan, Recep İvedik'in askerlik maceralarının anlatılacağı devam filmiyle ilgili sorulara, "Banane İvedik'ten yahu! Zaten o da askerdeymiş" diye cevap verdi.

Binbir surat Nurgül

Senaryosu Raşit Çelikezer ve Erden Kıral tarafından yazılan 'Vicdan'ın yönetmeni Erden Kıral, uygulayıcı yapımcısı ise Cem Özer. Filmin müziklerini de Zülfü Livaneli hazırlamış. Sinemaseverlerle bugün buluşacak film, üç karakter üzerine kurulu: Aydanur'a aşık, ama onun en yakın arkadaşı Songül'le evli Mahmut (Murat Han); kocasının Aydanur'la ilişkisini bildiği halde oyunu sürdüren Songül (Tülin Özen) ve hem Mahmut'tan vazgeçemeyen, hem de suçluluk duygusunu yenemeyen Aydanur. Aydanur'u canlandıran Nurgül Yeşilçay, önce başında tülbentli, sonra dar jeani ve topuklu terlikleri, ardından tesettüre girmiş hali ve son olarak da pavyon kadını kılığıyla seyircinin karşısına çıkıyor.
Haberin fotoğrafları