kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Şehrin çekim merkezi Bomonti'ye akın var

07.10.2008
İstanbul'un Şişli Sarıyer aksı üzerinde, Büyükdere Caddesi'nin komşusu Bomonti kıpır kıpır. Son 2-3 yılda şehrin çekim merkezi haline gelen bu bölgede kuleler de yükseliyor, lüks iş merkezleri de.....
Bomonti bölgesi, İstanbul'un finansal merkezi iş alanı (MİA) olarak bilinen ve Şişli Sarıyer aksı üzerindeki Büyükdere Caddesi'nin kıyısında, yani şehrin en merkezi noktalarındna birinde bulunuyor. Bu özelliği de son 2-3 yılda inşaat şirketlerini buuradan arazi alarak proje yapmaya iten sebepler arasında geldi. Daha çok konut e resdence projeleri ile dikkat çeken bölgede yatırımcılar açısından en önemli sıkıntı ise bölgedeki arazi yetersizliği. Bu da birkaç yıl öncesine kadar eski tekstil ve sanayi fabrikalarının yer aldığı bölgedeki, eski arazi sahiplerinin yüzünü güldüren bir unsur. Çünkü inşaat şirketlerinin pek çoğu bu eski arazi sahipleri ile anlaşarak yeni projelerini eski araziler üzerinde yapıyor.

Bin dolara alan 10 kat kazandı
Bu arada arazi metrekare fiyatlarının son birkaç yılda adeta roket hızıyla artışa geçmesi inşaat şirketlerini bir kere daha düşünmeye itiyor. Yıllar önce bölgeden bin dolara arazi satın alan firmalar bu işten en karlı çıkanlar. Çünkü bölgedeki arazi metrekare fiyatları 10 bin dolara kadar çıktı. Bazı arazi sahipleri ise aralık ayında tamamlanması planlanan Piyalepaşa'dan başlayan ve Okmeydanı ve Çağlayan'dan geçerek Kağıthane'ye ulaşacak tünel projesi ve 2010'da bitecek Dolmabahçe ile Bomonti arasını 3.5 dakikaya indirecek tünel projesini ile arazi fiyatlarının daha da yükselmesini bekliyor. Bu arada eski Bomonti bira fabrikasının yerine IC Holding tarafından yapılacak olan kültür merkezi ve otel projesi ile yeni inşa edilen Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi de bölgenin değerini daha da artıracak bazı projeler arasında yer alıyor. Bölgede proje yapan yatırımcılar arasında Ant Yapı, Ofton, Tekfen ve Hoffman ve Taşyapı İnşaat var.

Fiyatlar 3 bin dolardan başlıyor
Proje adı m2 fiyatı
Entensa Bomonti: 3500 dolar
Elysium Fantastic: 3500 & 4975 dolar
Anthill Residence: 3000-7000 dolar
Palms Studios&Shopping: -