kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

"Sağlam'a büyük saygısızlık yapıldı"

Giriş Saati : 08.10.2008 11:33
Güncelleme : 08.10.2008 18:32
Yeni Haber
Lig süper başladı. Anadolu takımları yaptıkları süpriz transferlerle yükselişe geçti. Büyük takımlarda ise yenilgilerin ve başarısızlığın faturası teknik direktörlere kesildi. Beşiktaş, teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayırdı.

Fenerbahçe'de de her yenilginin ardından Aragones'e ağır eleştiriler yapılıyor. Raşit Çetiner Konyaspor ile bir kaç maç devam edebildi. Hikmet Karaman, lig başlamadan Antalyaspor'a veda etti. Teknik adamlar, 3-4 yenilginin ardından teknik direktörün görevine son verilmesinin doğru olmadığını söylüyor. Bu anlayış sürdüğü müddetce yerli teknik direktör kalmayacağınına inanan hocalar, hatanın yanlız teknik adamlarda olmadığına inanırken yönetiminde gözden geçirilmesini istiyor. Teknik direktörler, 1-2 maçta mağlubiyet alan teknik adamların işine son verilme korkusu yaşadığını dile getirdi.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, teknik direktörlerin bilgi ve becerisinde bir sorun olmadığını belirterek, sistemin çarpıklığına dikkat çekti. Sağlam, 3-5 maç kayıbından sonra teknik adamı başarısızlıkla suçlamanın doğru olmadığını söyledi. Sağlam, Türkiye'deki yöneticilerin eğitim alması gerektiğini belirterek, "Eğer teknik direktörler başarısız ise bana göre onları seçen de başarısız. Eğer başarısız teknik direktörü seçmişseniz onu getirmekle hata yapmışsınızdır. O zaman esas başarısız sizsiniz. En basiti geçen sene ben Konyasspor'da 6. maçtan sonra Konya'dan ayrıldım. Benden sonra 25 puan topladı. İkinci yarı 10 maç galibiyet bulamadı. Bu sene yeni kurgulanan bir Gaziantepsporla ilk 5 haftada 13 puan aldık. Bana göre Türkiye'deki yöneticilerin bu konuda kesinlikle eğitim alması gerekir. Bir takım şeyleri oturtmak, yeniden kurgulamak kolay bir iş değil. Bana göre, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'in en büyük şansızlığı Türk futbolunu yakından bilmiyor olması. Buraya gelirken çok hazırlıklı gelmiyor olması kendisinin tek eksiği. Ama bilgisine, deneyimine ve becerisine kelime edecek adamın futbol bilgisinden şüphe ederim. Aragones gibi teknik adamların Türkiye'ye hazırlıklı gelmesi lazım." diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM'A BÜYÜK SAYGISIZLIK YAPILDI

Ertuğrul Sağlam'a büyük bir saygısızlık yapıldığının altını çizen Sağlam, takımın başında Ertuğrul Sağlam varken bir başka teknik adamla görüşmenin doğru olmadığını söyledi. Sağlam, "Aynı şekilde Ertuğrul hoca takımın iyi gittiği dönemde bir başka takımla görüşseydi acaba idareciler ne düşünürdü." dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise, takımların uzun vadeli düşünmesi gerektiğini söyledi. Kısa vadede başarının yakalanmayacağını belirten Bakkal, "2-3 yenilgiden sonra kötü teknik direktör olursun, 2-3 galibiyetten sonra iyi teknik direktörsün böyle birşey yok. Kulubün kendi plan ve programı yok. Transferler bütçelere göre yapılıyor. Plan ve program yapılmadığı için kısır döngüye gidiyor. Bu anlayışla piyasada, teknik direktörde kalmayacak. Yerli teknik direktörlerin kredisi az. Ama bazı gerçeklerinde görülmesi lazım. Çok teknik direktörümüz zor şartlarda çalışarak başarılı oluyor. Her takımın kendi vizyonuna uygun teknik direktör bulup uzun vadeli devam etmesi gerekiyor." dedi.

Denizlispor Teknik Direktörü Ali Yalçın da, takımın başarısızlığında en zayıf halkanın teknik direktörler olduğunu söyledi.Teknik adamların kısa vadeli maç kaybının ardından başarısızlıkla suçlanmasının acı olduğunu belirten Yalçın, paylaşımcı olunmasını istedi. Yalçın, "Başarıyı nasıl herkes paylaşıyorsa olumsuzlukları da herkesin paylaşması gerekiyor. Bu bilinç yerleşmediği için bu şekilde gidecek. Teknik adamın başarısı birkaç maçla kıyaslanmaz. Aragones'e bakıyorsunuz kariyeri başarılarla dolu. Ertuğrul hoca yine başarılı bir teknik adam. Hem başarı hem başarısızlık paylaşılmalı diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise, bu sıkıntının her sene yaşandığını ve Türk futbolunda yeni bir gelişme olmadığını söyledi. Tütüneker, bu sorunun sadece Türkiye'de olduğunu belirterek, Avrupa'da böyle bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Tütüneker, "Avrupa'da takımlar 3-5 sene anlaşma imzalıyor ve anlaşmaya sadık kalıyorlar. Sıkıntı olsa bile devam teknik adamla devam ediyorlar. Bizim kulüplerinde inandığı bir hocayla yoluna devam etmesi lazım. Kötü durumda da teknik adamın arkasında durması lazım. İyi sonuçlar ve takımın toparlanmasıda ondan sonra geliyor. Bu sıkıntıların büyük takımlarda mevzu bahis olmaması lazım. Ama Türkiye'nin hali bu. Yapılacakta bişey yok. İstikrar her zaman iyidir ama bu Türkiye'de dikkate alınmıyor. Teknik direktör sıkıntısını hocalardan çok yöneticilere sormak lazım. Ertuğrul Sağlam 2 maça kadar iyi gidiyordu, birden nolduysa Metalist Kharkiv maçından sonra sorun olmaya başladı. Bunu Türkiye'nin eksikliği olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

(CİHAN)
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Sivas Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Antalya  
 Bursa Eskişehir  
 G.Birliği Beşiktaş  
 Galatasaray Trabzon  
 Hacettepe Denizli  
 Gaziantep Konya  
 Kocaeli Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaraspor