kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.10.2008
Saatler 26 Ekim'de 1 saat geri alınacak
Yaz saati uygulaması bu ay sonunda sona erecek. 26 Ekim Pazar günü saat 04.00'de, saatler bir saat geri alınacak. Yaz saati uygulamasına 30 Mart 2008 tarihinde geçilirken saatler 03.00'de bir saat ileri alınmıştı. Yaz saati uygulamasıyla, enerji tasarrufu, AB üyesi ülkeler ile saat birlikteliği ve uyum sağlama yanında, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji tüketim talebinin (puant gücünün) azaltılması amaçlanıyor. Bu arada bir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, yaz saatinin tüm yıla yayılması konusunda yapılan kanun değişikliği çalışması bu yıl TBMM'den çıkarsa, 2010 yılından itibaren bu uygulamanın kaldırılacağını söyledi.

Tahliye edilmedi cezaevinde öldü
Sağlık Kurulu'nun 'İnfaz Durdurma Raporu'na rağmen tahliye edilmeyen 62 yaşındaki çiftçi Duran Doğan, 9 ay kaldığı Metris Cezaevi'nde bayramda öldü. Orman Kanunu'na muhalefetten mahkumiyeti sırasında bir kez by-pass, 3 kez de anjiyon olan çiftçinin ailesi "Ergenekon üyeleri sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye oldu. Babamız ölüme terk edildi. Bu mu adalet?" dedi. Haseki Hastanesi'nin 1 yıl infazı durdurma raporu Adli Tıp Kurumu'nda onaylanmadı.

Çiçek: Güvenlikçi yerine geçmeyin
Balıkesir'in Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan ve 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda 8 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 10'a çıktı, 10 kişi de cumhuriyet savcısınca serbest bırakıldı. Devlet Bakanı Cemil Çiçek, "Maalesef sorumsuz davranış söz konusu. Herkesin sağduyulu hareket etmesi, akıllı davranması, devlete yardımcı olması lazım. Kimsenin kendisini devletin güvenlik birimlerinin yerine koyarak bir çabanın, cezalandırmanın içine girmemesi gerekir'' dedi. Olay Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda salı günü ele alınacak.