kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkmenistan'la küresel kriz ve enerji masada

03.10.2008
Erdoğan, "Tek millet, iki devletiz" dediği Türkmenistan'ın Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile küresel krizi ve enerji projelerini görüşecek. Erdoğan, daha sonra Moğolistan'a geçecek..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un daveti üzerine dün beraberinde 4 bakanla birlikte Aşkabat'a gitti. ANA uçağıyla giden Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış ve MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır eşlik etti. Akşam saatlerinde ülkeye gelen Erdoğan, Devlet Başkanlığı Sarayı'nda Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Erdoğan, bu sabah da bir Türk şirketi tarafından yapılan anaokulunun açılış törenine katılacak. Törenden sonra Saparmurat Türkmenbaşı'nın anıt kabrini ziyaret edecek olan Erdoğan, Bağımsızlık Anıtı'na çelenk koyacak. Türkiye-Türkmenistan iş konseyine katılacak olan Erdoğan, ülkedeki Türk vatandaşlarıyla bayramlaşacak. Erdoğan ve beraberindekiler öğleden sonra Moğolistan Başbakanı Sanjaa Bayar'ın daveti üzerine Moğolistan'a hareket edecek. Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Berdimuhamedov ile yapacağı görüşmelerde iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bütün dünyayı etkisi altına alan küresel krizin değerlendirileceğini söyledi. Görüşmelerde enerji ile ilgili konuların da ele alınacağını ifade eden Erdoğan, "Biz Türkiye ve Türkmenistan'ı tek millet, iki devlet olarak görüyoruz. Bu anlayışla kardeşlik ilişkilerinin, işbirliğinin daha da geliştirilmesi için bu yoğun çabamızı sürdüreceğiz. Özellikle son yıllarda bu çabalarımızın somut sonuçlarını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

ORHUN ANITLARI
Erdoğan, ziyaretinin ikinci ayağını Moğolistan'ın oluşturduğuna işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "2005'ten sonra, Moğolistan Başbakanı Bayar'ın davetine icabetle ikinci kez bu ülkeye gidiyorum. 2005'te, Türk tarihinin ilk yazılı eserleri olan Orhun Anıtları'nın bulunduğu Hoşo Saydam ile Karakurum'u bağlayan 46 kilometrelik Bilge Kağan Karayolu ile Orhun Anıtları Müzesi'nin temelini atmıştık. Şimdi bu yolun ve müzenin açılışını yapacağız. Yine Ulanbator'da ismi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen okulun önündeki Atatürk büstü ile Ankara caddesinin açılışını yapacağız."
Haberin fotoğrafları