kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Çikolatayı buzdolabında saklamayın...

26.09.2008
* Journal of the American College of Nutrition'da (Amerikan Gıda Koleji Yayını) yayımlanan bir makaleye göre bitter çikolata, içerdiği yüksek kakao oranı nedeniyle yeşil çay ve elmadan bile fazla antioksidan içeriyor.
* Evde çikolata yapmak mümkün değil. Ama çikolatayı eriterek çeşitli kalıplara sokmak mümkün.
* Çikolatada bulunan kakao yağı, çok özel ve hassas bir kristal yapıya sahip.
Bu yapıyı korumak için çikolatanın 18-22 derece arasında saklanması gerekir. Direkt suni ışık veya güneş ışığı çikolatanın eriyerek bozulmasına ve acılaşmasına neden olur.
* Çikolatayı kesinlikle buzdolabında saklamamak gerekiyor.
* Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yaşayanlar, ağırlıklı olarak tatlı ihtiyacını karşılamak için şeker tüketiyor.
* Şekeri bozulmadan saklayabilmek için buzdolabına koymayıp serin yerde muhafaza etmek ve ısıdan, kokudan, nemden ve direkt güneş ışığından korumak gerekiyor.
* Şekerlerin raf ömrü, ürün yapısı ve saklama koşullarına bağlı olmakla beraber bir-iki yıl arasında değişiyor.
* Dünyada kişi başına düşen şekerleme tüketimi ortalama 5 kilo.
Almanya, İngiltere, İsviçre, Belçika ve Rusya'da 6-8 kilo; ABD, Avustralya ve diğer Avrupa ülkelerinde 4-6 kilo; Japonya ve Türkiye'de ise 2 kilo.