kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Renault, yeni Megane ve Laguna'yı tanıttı

Giriş Saati : 02.10.2008 15:45
Güncelleme : 02.10.2008 17:10
Renault, yeni Megane Coupe ve Hatcback ile Laguna Coupe'yi Paris Otomobil Fuarında tanıttı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, Megane'ın, yeni modelleriyle dünyaya yeni yüzünü gösterdiğini söyledi.

Megane Hatcback ve Coupe ile Renault'un daha iddialı olacağını kaydeden Aybar, Megane ailesinin 1995 yılından bu yana dünyada 8,5 milyon adet sattığını hatırlattı. Aybar, Megane'nin halen birçok ülkede kendi sınıfında liderliği elinde bulundurduğunu söyledi.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Renault'un çevreci yaklaşımlarına dikkati çeken Aybar, Renault'un insana değer veren çizgisiyle çok özel otomobiller üretmeye devam ettiğini, sıfır karbondioksit emisyonuna ilişkin de fuarda önemli ipuçları gördüklerini anlattı.

Fuarda dünya tanıtımı gerçekleştirilen Lagune Coupe'nin de sürüş kolaylığı ve emniyet açısından önemli yenilikler getirdiğini belirten Aybar, aracın, konsept olarak sağlamlığı ve güvenli sürüşü ön plana taşıdığını bildirdi. Türkiye'de üretilen Clio Grand Tour'un ise fuarda önemli bir çıkış yaptığını dile getiren Aybar, aracın Avrupa pazarında çok tutulduğunu, bunun da kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

FİNANSAL ÇALKANTILAR VE TÜRKİYE PAZARI...

İbrahim Aybar, dünyada yaşanan finansal çalkantıların, Türkiye otomotiv pazarına etkilerine ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"Ben bu tür dünya krizlerini, Türkiye için fırsat olabilir diye değerlendiriyorum. Nitekim Türkiye'nin iç pazar dinamiği ile dışardaki düşüşü telafi edebileceğine inanıyorum. 2009, bunu yaşayacağımız bir yıl olacak. Türkiye'de lanse edilecek yeni modellerle, ulaşılacak müşteriler var. Yeter ki faizlerde önemli artışlar yaşanmasın, kredilendirme imkanı devam etsin ve ürünler yine alınabilir fiyatlarda olsun. Otomobil alımını teşvik edecek yöntemlerin pazarda hakim olması lazım."

RENAULT'UN FUARDAKİ YENİLİKLERİ...

Renault'un dünya tanıtımı yaptığı yeni Megane Hatcback ve Coupe'nin iç mekanlarında ergonomi ve konfora öncelik veriliyor.

Yeni Megane, hidrolik park freni, sürücü araçtan uzaklaştığında kapıları otomatik olarak kilitleyen eller, serbest anahtar ve motor çalıştırma kartı gibi donanımları üst sınıftan devralırken, aynı zamanda özel tasarımlı "3D Sound by Arkamys" audio sistemi de ilk kez bu iki modelde kullandı.
Renault, fuarda yarınların ulaşım biçiminden ipuçları veren yüzde 100 elektrikli kavram model Z.E Concept'i de tanıttı. Z.E Concept 226 Nm tork ürüten 70 kW'lik bir elektrik motoru ile lityum-ion akülere sahip.
Renault, fuarda ayrıca "Kangoo be bop" ve üst gam kavram modeli "Ondelios"u da sergiliyor.

AA