kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayram bilançosu ağırlaşıyor

AA
Giriş Saati : 01.10.2008 18:29
Güncelleme : 01.10.2008 23:02
Yeni Haber
Yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 15 kişi öldü, 84 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlemelerine göre, saat 18.00 itibarıyla gün içinde meydana gelen trafik kazaları şöyle:
Konya'da, sürücülerinin isimleri henüz belirlenemeyen 48 SA 525 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen 42 HT 305 plakalı otomobil, Konya-Aksaray Kara yolunun 53. kilometresinde çarpıştı. Kazada, aralarında 3-4 yaşlarında bir çocuğun da bulunduğu 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişi ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Samsun'un Havza ilçesinde, Ali Esen (28) yönetimindeki plakası henüz belirlenemeyen traktör, Yeşilalan köyünde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada, römorkta bulunan Osman Esen (26) ve 1 yaşındaki Ceyda Dilek olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü Esen ile Hasan, Derya, Kezban, Fatma ve Zehra Dilek, Dürdane ve Serhat Esen, Kadın ve Yakup Altınışık, Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gaziantep'te, Nizip-Gaziantep Kara yolunun 20. kilometresinde, Talip Yıldırım'ın kullandığı 33 B 4182 plakalı panelvan tipi kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada, sürücü Yıldırım olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Işılay, Görkem, Gizem, Güneş ve Sümer Yıldırım, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde, Emel ve Oruç Yıldırım ise Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Cevizli köyüne giden Müfit Özyar (64) yönetimindeki 08 HC 179 plakalı pikap, Ciritdüzü köyü mevkisinde 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Uçurumdaki bir ağaç üzerine düşen pikaptaki Zülfinaz Altun (58), olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Altun'un eşi Selim Altun ile sürücü Müfit Özyar, Şavşat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, Mecidiyeköy'den Okmeydanı yönünde giden Murat Günal (27) yönetimindeki 34 HGM 02 plakalı otomobil, E-5 Karayolu Kasımpaşa sapağında, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu metrobüs yolu kenarındaki bariyerlerine çarptı. Kapısı açılan araçtan fırlayan Halit Atik (26), yola düşerek olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Günal ise hafif yaralanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, A.B. yönetimindeki 34 YUP 54 plakalı otomobil, Alaplı yakınlarındaki sahil bölgesinde şarampole yuvarlandı. Kazada, otomobildeki E.B. yaşamını yitirdi, yaralanan sürücü Alaplı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, Necati Öğüten idaresindeki 26 YC 287 plakalı otomobil, Beylikova ilçesinde lastiğin patlaması sonucu takla attı. Öğüten, olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Ali Ersen, Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Sami Akkuş (49) yönetimindeki Mamak Belediyesine ait 06 AY 0938 plakalı temizlik kamyonu, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Mamak Köprüsü üzerinde yoldan çıktı ve bariyerleri kırarak köprüden aşağı düştü. Kamyon şoförü Akkuş, kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, Şeref Sönmez yönetimindeki 09 TC 771 plakalı otomobil, Aydın-İzmir Kara yolu Erbeyli köyü mevkisinde yoldan çıkarak takla attı. Yaralanan sürücü Sönmez, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
Hatay'ın İskenderun ilçesi Karaağaç beldesinde, Süleyman Murt (60) yönetimindeki 34 UG 5934 plakalı otomobil, Diba Plajı yolunda, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle inşaat halindeki bir binanın duvarına çarptı. Sürcü Murt, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Samsun'da, Cengiz Tayılga yönetimindeki 52 BN 039 plakalı otomobil, İstasyon Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda, Birol Kıran'ın kullandığı 34 MAH 44 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, yaralanan sürücüler Tayılga ve Kıran ile araçlarda bulunan Binnur Çalışkan, Gül Somuncu, Erkan, Esra ve Arzu Tayılga, Samsun Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde, Sevdi Yıldız'ın (26) kullandığı 16 BLH 64 plakalı otomobil, Siteler Mahallesi feribot iskelesi yol ayrımında, Özgür Erdem'in kullandığı 16 KJ 424 plakalı otomobile çarptı. Kazada yaralanan Sedat Pamuk, Selvinaz Yıldız, Hasan Topaloğlu, Serkan Çolak ve Ahmet Çakırca, Mudanya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
İzmir'de, Cengiz Pehlivanoğlu (18) yönetimindeki 35 BLK 18 plakalı otomobil, İnciraltı'ndan Konak yönünde seyrettiği sırada, sürücüsünün hatalı sollama nedeniyle direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu, kaldırımdaki Murat Tüfekçioğlu'na (20) çarptı. Ardından park halinde bulunan 5 araca çarpan ve takla atarak ters dönen otomobilin şoförü Pehlivanoğlu ile arkadaşları Birhan Şaban Ötlü (17) ve Vedat Bahar (20) yaralandı. Pehlivanoğlu, Ötlü ve Tüfekçioğlu, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Bahar ise Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Celal Altın (58), 35 RY 760 plakalı otomobiliyle eski Kemalpaşa kavşağından anayola çıktığı sırada, M. Sultan Şimşek'in (31) kullandığı 05 EN 551 plakalı araçla çarpıştı. Kazada hafif yaralanan araç sürücüleri Altın ve Şimşek ile Aysun, Şener ve Mehmet Şimşek, Bornova Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

İzmir Konak'ta, Serhat Akbudak, yönetimindeki 35 ECF 27 plakalı otomobille Alsancak'tan Basmane yönünde seyrederken, 1397. Sokak'ta direksiyon hakimiyetini kaybetti. Şoförün kontrolünden çıkan otomobil, fuar gümrük kapısına çarptı. Kazanın ardından alev alan otomobil, özel güvenlik görevlileri ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kazada, şoför Akbudak (24) ile otomobilde bulunan Büşra Evren (21), Emre Ünel ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünde polis olduğu bildirilen Nurhan Karakuş (26) yaralandı.

Giresun'da, Gedikkaya Mahallesi sahil yolu mevkisinde, Recep Gök (34) yönetimindeki 28 M 6301 plakalı minibüs ile Mustafa Çetin'in (49) kullandığı 28 DC 299 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler Gök ve Çetin ile Mahmut Öksüz (38) ve Hacer Çetin (43) yaralandı.

Eskişehir'de, Mustafa Varol idaresindeki 26 AT 440 plakalı otomobil, Sivrihisar-Ankara kara yolunun 13. kilometresinde devrildi. Kazada, Mustafa ve Zeytin Varol, Makbule Muharremova ile Sima Sapziyeva yaralandı.
Eskişehir'de, Hayrettin Altınışık idaresindeki 26 NS 388 plakalı otomobil, merkeze bağlı Atalan köyü yakınlarında takla attı. Kazada yaralanan Hayrettin, Nazimet, Fatma Nihal ile Sema Altınışık, Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Pehlivan Karaca yönetimindeki 58 KC 179 plakalı otomobil, Suşehri Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında, Kadir Çörükoğlu yönetimindeki 55 ED 268 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücülerinden Karaca, yanında bulunan Salim Özcan ile diğer otomobilde bulunan Şerif Çörükoğlu ile Pakize Çörükoğlu yaralandı.
Giresun'un Espiye ilçesinde, Esentepe Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu mevkisinde, Halil Bal (43) yönetimindeki 28 T 9021 plakalı taksi, yol kenarındaki duvara çarparak devrildi. Kazada yaralanan sürücü Bal ile Recep (43) ve Arslan Özen (19), Espiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Giresun'da, Teyyaredüzü Mahallesi Mollaoğlu Sokak'ta, Mustafa Özdemir (57) yönetimindeki 28 DC 857 plakalı otomobil, şarampole devrildi. Kazada, Özdemir ile eşi Asiye Özdemir yaralandı.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, Ahmet Doğan'ın kullandığı 41 U 9244 plakalı otomobil, Kurtuluş Mahallesi İsabey Caddesi üzerinde, Mehmet Tokgöz idaresindeki 34 U 9244 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Recep ve Aysel Tokgöz ile Selahattin Doğan yaralandı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, Semirah İşlek'in (30) kullandığı 16 E 0249 plakalı otomobil, Kemerçeşme Mahallesi Ankara Caddesi'nde, Levent Korkmaz (33) yönetimindeki 16 GL 090 plakalı otomobile çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Korkmaz ile İşlek'in kullandığı otomobilde bulunan Aslı Anıl (27) yaralandı.
Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Aydınlar köyü çıkışında, Recep Aydın'ın kullandığı 58 SF 156 plakalı otomobil, Temel Kılıç'ın kullandığı 58 KA 745 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada her iki otomobilde bulunan Hüseyin Kılıç ile Keziban Aydın yaralandı.

Konya'nın Hüyük ilçesinde, Hüseyin Tomruk yönetimindeki 42 ZB 535 plakalı otomobil, Beyşehir-Isparta kara yolunun 18. kilometresi Yelten mevkisinde Hasan Erdoğan idaresindeki 34 TU 6132 plakalı otomobille çarpıştı. Yaralanan sürücüler, ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sivas'ın Hafik ilçesinde, Sadık Akın yönetimindeki 34 FCV 58 plakalı minibüs, Emre köyü yakınlarında devrildi. Yaralanan Akın, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Cüneyt Kurubacak'ın (24) kullandığı 16 GC 34 plakalı motosiklet, Eğitimciler Caddesi'nde, Telem Ergün Fidan (45) yönetimindeki 16 BVP 83 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Kurubacak yaralandı.