kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Genç Hitler' dönemi

30.09.2008
Aşırı sağcı FPÖ'nün lideri Strache ırkçı söylemiyle Avrupa basınında 'Yeni Hitler' olarak anılıyor... Che tişörtleriyle internet sitesine poz veren Strache işsizlik sorununu bitirme vaadiyle gençlerin desteğini aldı..
Avusturya'da pazar günü yapılan seçimlerden ülkede son bir yıldır yaşanan gelişmeleri yakından takip edenler için çok da şaşırtıcı bir sonuç çıkmadı. Christian Strache liderliğindeki Özgürlük Partisi (FPÖ) oyların yüzde 18'ini, Jörg Haider liderliğindeki Avusturya'nın Geleceği İçin Birlik Partisi (BZÖ) ise oyların yüzde 12'sini aldı. Standard gazetesi seçimin ardından "Sinirli seçmen, sinirli partilere oyunu verdi" yorumu yaptı. Pazar günkü seçim Avrupa genelinde aşırı sağcılar arasında yeni bir "yıldızın" yükselişini de resmen ortaya koydu: Starche... Henüz 39 yaşında olan Haider'in "çırağı" genç siyasi 2005'te Haider'in kanatlarının altından çıkıp FPÖ'nün liderliğini ele aldı. 3 sene içinde Avrupa genelindeki tüm ırkçı, göçmenlik karşıtı, aşırı sağ eyleminde Strache yer aldı.

HİTLER SEMPATİZANI
Gençliğinde de Nazi lideri Adolf Hitler'e olan sempatisiyle dikkat çeken Strache'nin 2007'de gazete manşetlerinde yer alan fotoğrafları uzun süre tartışılmıştı. 80'li yıllarda çekilen fotoğraflarda Strache, Neo-Nazi bir grupla askeri eğitim yaparken ve Nazi selamı verirken görülüyor. Strache'nin parti programına "Türkiye'nin AB üyeliğini engellemek" ifadesini yerleştirmesi, seçimlerde "Viyana, İstanbul olmayacak" sloganını kullanması de ülkede yaşayan göçmenlerin seçim sonuçlarından endişe duymasına neden oluyor.

OBAMA SLOGANI
Eski bir diş teknisyeni olan Strache sert göçmenlik politikasıyla tanınıyor. Ülkenin çöküşe gitmesinin nedeni olarak göçmenleri görüyor. En son seçim mitinginde, "Suçlu göçmenlere teslim olmayacağız. Bu ülkeye gelen zarar veren, çalışmayan herkes ülkesine geri yollanacak" dedi. Ancak Starche'yi diğer aşırı sağılardan ayıran "aykırı, değişim isteyen, gençliğe destek veren" bakış açısı. Aynı Barack Obama gibi "değişim" ve "evet yapabiliriz" sloganıyla özellikle gençleri yanına çekmeyi başardı. İnternet sitesinde Che Guevara tişörtüyle poz veren Strache modern giyimi, düzgün fiziği ve işsizlik konusundaki çalışmalarıyla gençlerin favorisi oldu...
Haberin fotoğrafları