kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
13 YAŞINDAKİ ÖZDEN CAN ÖLDÜ 12 YAŞINDAKİ MÜMİNE DÖŞLÜ YARALI

Gürültü yaptılar diye 2 öğrenciyi öldürdü

Murat SAVAŞ - Ercan BİTTİ
23.09.2008
Edirne'de eski sabıkalı, servis bekleyen çocukların üzerine, "Gürültü yaptılar" diye kurşun yağdırdı. 2 kardeş öldü, anneleri ile bir başka öğrenci yaralandı..
Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde cinayet ve tecavüz suçlarından sabıkalı bir kişi, kaldığı evin önünde servis beklerken "Gürültü ettiler" diye öğrencilerin üzerine ateş açtı. İki kardeş hayatını kaybederken, anneleri ve bir başka öğrenci de yaralandı. Kaçan zanlının ruhsal sorunları olduğu öne sürüldü. Demirköy İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenciler sabahın erken saatlerinde servis beklemeye başladı. Bu arada okula gitmek istemediğini söyleyen öğrencilerden 7 yaşındaki Burhan Can Atan ile annesi Selvet Atan arasında, tartışma çıktı.

HASTANEDE ÖLDÜLER
İddiaya göre, bu sırada yakınlarda olan ve köy muhtarlığı tarafından kendisine barınması için verilen evden elinde pompalı tüfekle çıkan Ahmet Öztürk (55), öğrencilerin üzerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Burhan Can ile 13 yaşındaki ablası Özden, anne Selvet Atan ve 12 yaşındaki Mümine Döşlü adlı öğrenci yaralandı. Ağır yaralanan abla-kardeş hastanede hayatını kaybetti. Anne Selvet Atan ameliyata alınırken, kolundan yaralanan Mümine Döşlü'nün hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. İki kardeşi öldürüp iki kişiyi de yaralayan Ahmet Öztürk'ün 1986'da eniştesi Zeki Sert'i öldürmekten hapis yattığı öğrenildi. Öztürk'ün tahliye olduktan sonra da "tecavüz" suçundan tekrar cezaevine girdiği ve en son Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye olduğu belirtildi. Olayda ablası yaralanan ve kendisi de olaya tanık olan Hüseyin Döşlü ise, "Burhan Can, annesi ile tartışıyordu. Sonra bu adam evden çıktı ve Burhan ile ablasına ateş etti. Annesi "Yapma" diye bağırınca ona da ateş etti. O sırada ben de oradaydım. Ancak bana bir şey olmadı. Ablam yaralandı" dedi.
Haberin fotoğrafları