kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

12 Eylül'ün mağdurlarının dilinden darbe günleri

11.09.2008
İLİŞKİLİ HABERLER
12 Eylül'ün mağdurlarının dilinden darbe günleri
Kemal'in 12 Eylül'ü "
12 Eylül birdenbire değil, sıkıyönetimi içine sindirmiş, yasakları içine sindirmiş, hatta büyük kentlerde sokaklarda öldürülmeyi içine sindirmiş bir toplum yaratıldıktan sonra yapıldı... 12 Eylül'ün yarattığı korku bilinmeyene duyulan bir korku türüydü... Bana göre 12 Eylül Türkiye toplumunda, devletin ve ordunun erişilmezliği imajını yerleştirdi."

Şahin'in 12 Eylül'ü "
12 Eylül sonrasının ilk 1 Mayıs'ında karanfillerle Taksim'e gidip gösteri yapmayı planlamıştık. Evet 1981'in 1 Mayıs günü Taksim'de eylem oldu ama bu eylemi yapanlar dışında, öyle sanıyorum ki, hisseden bile yoktur.
Ne pankart açıldı, ne slogan atıldı, ne de toplu duruldu. Sadece 1 Mayıs'ta Taksim'de bazı karanfilli gençlerin varlığı takılmıştır birtakım dikkatli gözlere."

Kamil'in 12 Eylül'ü "
12 Eylül öncesi işçilerin sendikasına, konfederasyonuna karşı aşırı bir güveni vardı.
Hatta pek çok işçi eylemlere katılırken ölümü bile göze alacak bir ruh haline sahipti. 12 Eylül, öncelikle işçilerin güven duygusunu yok etti.
Güveni sarsıcı açıklamalar ve yayınlar da peşpeşe gelince, işçilerde bir dağınıklık başladı."

Mustafa'nın 12 Eylül'ü "
Çimentepe (İzmir) yoksul insanların bulunduğu bir mahalleydi... 12 Eylül'e kadar Çimentepe'de karakol istemeyen halk, 12 Eylül sonrasında karakolun inşaatına yardım etti..."

Recep'in 12 Eylül'ü
"Aradan yıllar geçmesine rağmen, soda içiyorum, dişlerim kamaşıyor, bulgur pilavı yediğimde içinden taş, kum çıkar mı diye düşünüyorum. 12 Eylül ciddi bir deşifredir.
Herkesin beynini açtı. Sol örgütlerin kendilerini ve toplumu yönetemeyeceklerini gösterdi.
Devletin kendini yönetemeyeceğini ortaya koydu."

MÜLTECİ SABO'NUN 12 EYLÜL'Ü
"Tüm bu olup biteni kahramanlık ve korkaklık ikilemine indirgersek, edebiyatçılara muhteşem malzemeler sunsak da bu dünyaya dair sözümüzü büyütemeyiz. Benim için devrim, geceleri göz kırpan yıldızlardan bile çok uzakta artık."