kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özcan Pektaş

Haber Turu

Mesajla melodi indirmeye dikkat
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanı Özcan Pektaş imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda, cep telefonlarına yönelik melodi, logo ve benzeri hizmetler sunan çeşitli firmalar tarafından yayınlanan reklam ve ilanlarda, 'hediye melodini hemen indir', 'ücretsiz melodi ve kontör kazanma şansı gibi mesajların yer aldığı ve söz konusu hizmetleri satın alan tüketicilerin mağduriyetler yaşadığı kaydedildi.

Vakıf, çevre bankacılığını başlattı
Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, çevreye değer veren müşterilerine "çevre bankacılığı hizmeti'' sunmaya başladıklarını bildirdi. Bilal Karaman yaptığı yazılı açıklamada, temmuz ayının başında yaptığı bir lansmanla kurumsal kimliğini ve hizmet anlayışını değiştiren Vakıf- Bank'ın, Türkiye;nin ilk Çevre Bankacılığını da başlattığını duyurdu. Her konuda öncü ve lider olacaklarını, çevre konusunda da öncü ve lider bir banka olduklarını belirten Karaman, hem bireyler, hem de kurumlar için çevre dostu teknolojilere ve yatırımlara kaynak oluşturan yepyeni bir bankacılık dalı oluşturduklarını vurguladı. Açıklamaya göre, Vakıf Bank çevre bankacılığı ürünleri arasında çevreci araç kredileri, çevreci teknoloji paketi, çevreci yalıtım ve tasarruf paketi, çevreci KOBİ kredileri, çevreci turizm kredileri, yenilenebilir enerji kredileri, emisyon ticareti ve karbon kredisi bulunuyor.

Ramazanda oteller Ruslarla dolacak
AKDENİZ Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Kafkaslar'da yaşanan krizin turizme etkisinin olmadığını belirterek, Rusların da Avrupalıların da aynı hızla gelmeye devam ettiğini bildirdi. Yusuf Hacısüleyman, bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının rekor düzeye ulaşacağını ve 9 milyonu geçeceğini belirtirken, Ramazan Bayramı'nda Antalya'daki otellerin de yüzde 100 dolacağını bildirdi.

Tekstilcinin kur diyalogları hayal
DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen "Tekstilde Yeni Değişim-Dönüşüm Stratejisi Toplantısı''nda, YTL'nin değeri ve kura ilişkin sektör temsilcileri arasında yaşandığı iddia edilen diyalogların "tamamıyla hayal ürünü olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığını'' bildirdi. Şimşek, "Kapalı kapılar ardında gerçekleşen bu toplantıda, sektör temsilcileriyle yapıldığı iddia edilen diyaloglar kesinlikle yaşanmamıştır, söz konusu haberleri yalanlıyoruz" dedi.

Bauhaus en büyük mağazasını açtı
BAUHAUS'UN Türkiye'deki en büyük mağazası, Ankara Etlik'te kapılarını müşterilerine açtı. Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, Ankara'da iki mağaza daha açacaklarını bildirdi. Bauhaus Etlik mağazasının satışa başlamasından sonra gazetecilerle mağazayı gezen Yelmer, 16 bin metrekare üzerine kurulu yaklaşık iki futbol sahası büyüklüğündeki mağazada, 120 bin çeşit ürünün satışa sunulduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları