kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

ABUZİTTİNCİM,
Şanssızlığın da bu kadarı olur kardeşim.. Tam da şef Hıncal Uluç, benim için
"...bu işi bu ülkede en iyi bilen adamlardan biridir" diye yazdığı gün "Elvan 5 binde madalya alamaz" diye yaptığım tahminde çuvallamayayım mı?
Valla pes! Daha önce de "Milli futbol takımımız Avrupa'da bi şi yapamaz" demiştim dördüncü olduyduk!
Diyeceksin ki "Bilader madem beceremiyorsun niye böyle yazılar yazıyorsun?" Haklısın Abuzittincim. Esasında artık hava raporu tahminleri yapmaya karar verdiydim ama huylu huyundan kolay kolay vazgeçemiyor işte.
Elvan'ın yarışına gelince. Candan kutlarım.. Benim için, 5 bindeki başarısı büyük sürpriz. Futbol takımımızın Avrupa dördüncülüğü kadar büyük bi sürpriz. Helal olsun. Keşke hep ben yanılsam, hep o kazansa. 960'lı yılların büyük atleti Muharrem Dalkılıç'a göre de Elvan 5 bindeki çıkışıyla büyük sürpriz yaptı. Şöyle diyor:
"Yaşı çok genç, büyük geleceği var. Hepimizin sahip çıkması lazım." Muharrem'e göre Elvan, tempolu bi yarışta, 5 bin metre Dünya rekorunu gene eline geçirebilir.
Olimpiyatlar dahil bi çok uluslararası müsabakada yarışan Muharrem "Olimpiyatlarda önce madalya için koşulur. Bu arada rekor gelirse gelir. Elvan doğrusunu yaptı madalya için koştu" dedi.
Elvan'ı büyük başarısından dolayı bi kere daha tebrik ederken Abuzittincim gene Muharrem'in bi saptamasını nakledeyim. "Bugün Türkiye'de 5 ve 10 binde Elvan'ı geçebilecek erkek atlet sayısı bir elin beşparmağından az."
Pek tabii Elvan'ın antrenörü Rus çalıştırıcı Bychkov'u da kutlamak gerek.
Bychkov'un gündeme getirdiği doktor ve masör sıkıntısıysa futbol dışındaki branşlarda sporculara verilen önemi gösteriyor.
Demek Elvan'ın 5 bin Dünya Rekortmeniyken de ne doktoru vardı ne de masörü?
Yahu Badem'in bile (Gökova körfezinde dolaşan koruma altındaki fok) özel doktoru oluyor da dünya çapındaki sporcularımızın nasıl olmuyor? Onlar Badem'den daha mı kıymetsiz? Yalnız doktorla masör de yetmez. Diyetisyeni olmalı, moral durumunu izleyecek psikologları olmalı. Bu iş ekip işidir kardeşim. Artık domates bile yetiştirirken uzman ekibe danışmak gerekirken sen dünya çapındaki sporcularımızın haline bak!
Neyse konu geniş.. Hava durumuna gelince Abuzittincim, hafta sonu Ankara ve İstanbul'da yağış yok. Ama tahmini ben yaptığıma göre sen gene de şemsiyeni yanına almayı unutma.
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.com