kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya'da orman talanı

Özgür ÖNDER / ANTALYA (SABAH)
Antalya ormanlarındaki maden ocakları, yangından beter. 11 yıldaki 2 bin 350 yangında 22 bin hektar yandı. Ocaklar ise 5 yılda 37 bin hektar ormanı yok etti ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Antalya'da orman talanı
Antalya'da yangınlarla yok olan orman alanlarının ikinci düşmanının ormanları örümcek ağı gibi saran taş ve maden ocakları olduğu ortaya çıktı.

36 BİN 927 HEKTAR
Edinilen bilgiye göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden maden arama işletme ruhsatı alan firma sayısı 2 bin 223'e ulaştı. Antalya İl Özel İdaresi'nden işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak ormanlık alanlarda tahribata başlayan firmaların sayısı 373 oldu. Her firmaya 99 hektar arazi üzerinde çalışma izni verildi. 36 bin 927 hektar orman alanı taş, toprak ve dolgu malzemesi uğruna yok oluyor. Antalya'da son 11 yılda 2 bin 350 adet orman yangını çıktı. Bu yangınlarda 22 bin hektar ormanlık alan kül oldu. Yanarak kül olan alanların toplamı taş ve maden ocaklarına tahsis edilenden daha az. Taş ve maden ocakları ise bundan 14 bin 927 hektar daha fazla ormanlık alanı yok ediyor.

TEPKİLERİN ODAĞINDA
Maden İşleri Genel Müdürlüğü ve Antalya İl Özel İdaresi, ormanda maden ocaklarına izin verdiği için çevrecilerin tepkisini çekyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Birol Ekici ise, "Yasal olarak Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nden ruhsat alan firmaya izin vermekten başka bir şey yapamayız. İzin vermezsek biz suçlu oluruz" dedi.
Haberin fotoğrafları