kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İlaçlı meyve suyu içirip, bombalı yelek giydirdiler

DIŞ HABERLER
Irak'ta 15 kilo patlayıcı ile polise sığınan Rania eşini suçladı: Kayısı suyunu içtikten sonra birden başım döndü..
Irak'ın Bakuba kentinde geçen pazar günü üzerinde 15 kilo patlayıcı ile polise sığınan 15 yaşındaki Rania adlı kadın, eşi ve akrabalarının kendisine içinde uyuşturucu bulunan kayısı suyu içirdiklerini söyledi. Reuters'ın haberine göre, hiçbir zaman intihar bombacısı olmak istemediğini belirten Rania, "Kayısı suyunu içtikten sonra kocamın akrabaları bana üzerinde bombalar bulunan intihar kemerini giydirdi. Başım dönüyordu" diye konuştu.

'PAZAR YERİNE GİT' DEDİLER
Olay gününden önceki cumartesi gecesi kocasının kendisini daha önce hiç görmediği akrabalarının yanına götürdüğünü söyleyen Rania, ifadesinde, "Sabah kahvaltıda bana kayısı suyu getirdiler. İlginç bir tadı vardı. İçinde ne olduğunu sordum. Bana, 'Hiçbir şey, sadece iç' dediler. İçtikten sonra başım dönmeye başladı. Sonra kocamın kuzeni olduğunu söyleyen yaşlı bir kadın, karşı çıkmama rağmen üzerime kemeri zorla geçirdi. Bana kalabalık pazar yerine gitmemi, benimle orada buluşacaklarını söylediler" diye konuştu.

UZAKTAN MI PATLATACAKLARDI?
İfadesinde 'ölmek istemediğini' vurgulayan Rania, evi terk etmeden önce kapıda beş ay önce evlendiği kocasının göründüğünü belirtti. Rania konuşmasını şöyle sürdürdü: "Beni durdurarak, 'Öteki dünyada benden başkasını seçer misin?' diye sordu. Ben de 'Evet' diye yanıtladım. Söyledikleri pazara gitmeye hiç niyetim yoktu. Ölmek istemiyordum çünkü. Üstelik kemeri nasıl patlatacağımı da bilmiyordum. Beni uzaktan kumandayla mı patlatacaklardı onu da bilmiyorum."
Haberin fotoğrafları