kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Proje koordinatörü Gökhan Elgin

'Kent, depremi Tokyo gibi karşılayacak'

Yaşar ÖZAY / HABER MERKEZİ
610 milyon Euro bütçeli İSMEP, olası depremin en az zararla atlatılmasını amaçlıyor. Projenin koordinatörü Gökhan Elgin, "2015'ten sonra İstanbul, depremi Tokyo gibi karşılayacak" dedi..
İstanbul'un olası deprem afetine karşı gerek yapısal anlamda güçlendirilmesi ve acil durum hazırlıklarının en üst düzeye çıkarılmasını amaçlayan İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) koordinatörü Gökhan Elgin, 610 milyon Euro bütçeli projeyle ilgili ilk defa SABAH'a konuştu. İstanbul'un deprem riskinin yüzde 60 olarak belirtildiğini kaydeden Elgin, depremle mücadelede en başarılı ülkelerden olan Japonya'nın başkentine atıf yaparak, "İstanbul, 2015 yılından sonra depremi Tokyo gibi karşılayacak" dedi. Elgin, şunları söyledi: "Kamu binaları, okullar ve hastanelerin güçlendirilmesi ile birlikte afete hazırlığı gerçekleştiriyoruz. Yeni yapılacak binalar yeni düzenlenen imar mevzuatına göre olacak. Ayrıca İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasını korumak için tarihi yapıları depreme karşı güçlendiriyoruz. Bu çalışmalarımız 2015 yılında sonlanacak. Onun için 2015'e kadar deprem olmaması için dua ediyorum. İstanbul 2015 yılından sonra depremi Tokyo gibi karşılayacak."

'507 OKULU GÜÇLENDİRDİK'
Krediyi Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan aldıklarını belirten Elgin, "İstanbul'da 507 okulun güçlendirmesini yaptık. Okul ve kamu binalarının güçlendirilmesi aşamasında en büyük engeli belediyelerden ve vatandaştan görüyoruz. Yıkım ve onarım kararı çıkınca işler yürümüyor. Çocuklarının uzak yerlerde eğitim görmesini istemeyen vatandaş okulunun yıkılmasını istemiyor. Yıkılacak okulların listesini vatandaşa duyurmak istemiyoruz. Belediyelerden ricam bize yardımcı olsunlar" dedi.
Haberin fotoğrafları