kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Resepsiyon notları...

Başbakan: Her zamanki gibi yalnızız..
* TEK TEK TOKALAŞTI: Erdoğan, resepsiyonun düzenlendiği bahçede, Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ ve diğer komutan eşleri ile tokalaştı. Eşi Emine Hanım'ı davete getirmeyen Erdoğan'ın, "Her zamanki gibi yalnızız" dediği duyuldu.

* SODA LİMON VE BEYAZ ŞARAP: Gül, Toptan ve Erdoğan soda limonu tercih ederken, Başbuğ Paşa beyaz şarap içti.

* SMOKİNLİ TEK BAKAN ÇAĞLAYAN: Resepsiyona kabineden eşiyle katılan tek isim MSB Vecdi Gönül'dü. Bakanlar içinde sadece Zafer Çağlayan'ın smokin giydiği görüldü. Kabineden ayrıca, Devlet Bakanı Şimşek, İçişleri Bakanı Atalay, Milli Eğitim Bakanı Çelik, Tarım Bakanı Eker, Sanayi Bakanı Çağlayan, Kültür Bakanı Günay da resepsiyona geldi.

* GAZİ DUYGULANDIRDI: Resepsiyona, geçen yılların aksine bu yıl çok sayıda astsubay da davet edildi. Bir Güneydoğu gazisi Başbuğ'a , "Bu vatan için elimizi ayağımızı verdik ama sizi başımızda görünce içimiz rahatlıyor" dedi.

* DİPLOMAT İLGİSİ: Resepsiyona katılanlar arasında çok sayıda büyükelçi de vardı. ABD, İngiltere, Avusturya, İsrail, Azerbaycan büyükelçilerinin yanı sıra askeri ataşeler de yer aldı.

* ZENGİN MÖNÜ: 30 Ağustos resepsiyonunun mönüsü de oldukça zengin tutuldu. Mönüde alkollü ve alkolsüz içeceklerin yanı sıra, peynir tabağı, jambon, kiş, sandviç döner, yengeç, kroket, misket köfte, et sote gibi çok sayıda çeşit sunuldu.

* ARAR KONSERİ: 30 Ağustos resepsiyonunda sanatçı Funda Arar konser verdi. Askerler ve eşleri Arar'ın tempolu şarkılarına eşlik etti.