kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Depremzedeler 9 yıldır oturdukları konutlardan tahliye ediliyor.

Saddam'ın konutları protokole!

Erhan ÖZTÜRK / SABAH
Saddam Hüseyin'in yaptırdığı konutlarda oturan depremzedeler kira sorunu nedeniyle evlerden çıkarılıyor. Konutlara Kocaeli protokolü yerleşiyor..
17 Ağustos Marmara depreminin ardından dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardım ve kalıcı konut yapılması için gönderdiği 10 milyon doların bir bölümüyle Arızlı'da inşa edilen 270 kalıcı konuttan depremzedeler çıkartılıyor. 205 YTL'lik aidat ve kira borçlarını ödemedikleri için tahliye edilen depremzedelerin dairelerine Kocaeli'nin protokolü yerleşiyor.

TAHLİYE EDİLİYORLAR
Şu ana kadar deniz manzaralı 27 daireye ildeki üst düzey yöneticiler taşındı. 9 yıldır oturdukları Arızlı Kalıcı Konutları'ndan tek tek çıkarılan depremzedeler ikinci bir deprem yaşıyor. Kocaeli İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan ve halk arasında 'Saddam'ın konutları' olarak bilinen konutlarda oturan depremzedeler, aylık 140 YTL kira ile 60 YTL aidatı 2 ay üst üste ödemeyince tahliye ediliyor. Yerlerine ise kentteki bürokratlar ile memurlar taşınıyor. 17. Blok'ta halen isimleri öğrenilemeyen 4 Kocaeli vali yardımcısı ile yine Kocaeli Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Valilik Memuru Özer Gençyürek oturuyor.