kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vajinal mantar ağrı yapabilir

Cinsel ilişki sırasında kişinin canının yanma sebebi kendisini kasması ve vajina tam ıslanmadan ilişkiyi gerçekleştirmeye çalışması olabilir ..
Ben iki haftalık evliyim. Eşimle üç denemeden sonra kızlık zarım bozuldu. Ama hâlâ tam anlamıyla cinsel ilişkiye giremedik. Canım çok yanıyor. Ayrıca bende mantar oluştu. Mantarla canımın yanması arasında bir ilişki olabilir mi? R.R./İzmir
Yeni evli çiftlerin aralarında cinsel uyumun oluşması zaman ve çaba gerektirir. Cinsellikle ilgili sahip olunan yanlış inanışlar, cinsel bilgisizlik ve deneyimsizlik de buna eklendiğinde, ilk gece ve sonrası çoğu çift için sıkıntı verici olabilmektedir.

KENDİNİZİ KASMAYIN

İlişki sırasında canınızın yanmasının sebebi, kendinizi kasmanız ve vajinanız yeterince ıslanmadan eşinizin ilişkiyi gerçekleştirmeye çalışması olabilir. İlişki öncesinde rahatlayıp gevşemeniz ve uzun bir önsevişmeden sonra kendinizi hazır hissettiğinizde ilişkiyi denemeniz faydalı olacaktır. Ayrıca ileri derecedeki mantar enfeksiyonları da cinsel ilişki sırasında ağrıya ve yanmaya yol açabilmektedir.