kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal'dan 'Dişli' isyanı: Türkiye niye susuyor?

Şenol ATEŞ ANKARA
Baykal, AKP'li Dişli'nin 1 milyon dolar rüşvet karşılığı iş takibi yaptığının ortaya çıktığını belirterek, buna "sessiz" kalınmasına tepki gösterdi. Baykal, "Para, olay, kişi, imza çok net. Daha ne isteniyor" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin 1 milyon dolar rüşvet karşılığı iş takibi yaptığının ortaya çıktığını belirterek, "sessiz" kalınmasına tepki gösterdi. CHP lideri şunları söyledi:

PARA VE İMZA ORTADA: Konunun üzerine CHP olarak gidiyoruz. Türkiye'nin bu konuya duyarlı olması için çalışıyoruz. Herkes bir yaz rehaveti içinde ama biz görevimizi yapıyoruz. Olayın gerçekleştiği, paranın alındığı, rüşvet olayına karışan kişiler, attıkları imzalar çok net ve ortada.

DAHA NE OLSUN: Son dönemlerdeki en somut yolsuzluk olayı, belgeli rüşvetle karşı karşıyayız. Bunda bir kuşku yok. Dişli'nin açıklamaları bile itiraf niteliğinde. Ayrıca Sakarya'daki fabrika olayı da var. Bundan daha büyük ve daha somut bir yolsuzluk olabilir mi? Bir muhalefet lideri olarak ben de bunu anlamıyorum.

BAŞBAKAN DA SUSKUN: Türkiye'nin ayağa kalkması için daha ne olması lazım? Bu kadar netlikte bir olay her zaman siyasetçiye, bir parti yöneticisine ve gazeteciye nasip olmaz. Her şey o kadar açık ki, kendisi hiçbir şey diyemiyor.

HANİ KAFASI KOPACAKTI?: Başbakan geçmişte yolsuzluğa savaş açmıştı. "Eğer kendi atadığımız adam bu yolsuzluğu yapıyorsa kusura bakmasınlar onların da kafasını koparırız. Varsa belge getirirsiniz, biz arkasını kovalarız" demişti. Şimdi soruyorum işte: Hani kafasını koparacaktın. Niye susuyorsun. İşte belge, işte olay.