kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tiflis: "Oset milisleri yağma ediyor"

Yeni Haber
Rus askerleri ve zırhlılarının hala Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e yaklaşık 40 kilometre mesafede bulundukları ve Rus ordusunun denetimindeki Gori kentine girişe hala izin verilmediği bildirildi.

Bölgedeki gazeteciler, ayrılıkçı Güney Osetya yakınlarında yer alan ve Gürcistan'ın doğusu ile batısını birbirine bağlayan güzergah üzerindeki stratejik Gori kentine girişin Rus zırhlı ve tanklarınca engellendiğini belirttiler.

Başkent Tiflis'e yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki İgoyeti'de 30 milimetrelik toplara sahip Rus tanklarının bulunduğunu ve kimi Rus askerlerinin Gori'yi Tiflis'e bağlayan yolun kenarlarına çukurlar kazdıklarını belirten basın mensupları, bununla birlikte bu kesimde araç trafiğinin açık olduğunu bildirdiler.

TİFLİS: OSET MİLİSLERİ YAĞMA EDİYOR

Gürcistan İçişleri Bakanlığı yetkilisi Şota Yutiaşvili, Güney Osetyalı milislerin Gürcü topraklarındaki Akhalgori'ye girdiklerini ve bunların sayılarını bin kadar tahmin ettiklerini belirterek, "Ruslar, Oset milisleri yağma için getiriyor" dedi.

İçişleri Bakanlığı, başkent Tiflis'e yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki bir demir yolu köprüsünün Rus askerleri tarafından havaya uçurulduğunu da bildirdi, ancak bu açıklama bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Bakanlık sözcüsü, Rus askerlerinin Tiflis'in batısındaki Kaspi bölgesinde bulunan köprüyü imha ederek Gürcistan'ın demir yolu ağına zarar verdiğini söyledi.

Haberi duyuran Reuters ajansı ise köprünün Rus askerleri tarafından havaya uçurulduğunu bağımsız kaynaklarca doğrulayamadığını duyurdu.

GÜRCİSTAN'A ÖLEN ASKERLERİN CENAZELERİNİ ALMASI ÇAĞRISI

Öte yandan, Güney Osetya Genel Savcısı Taymuraz Hugayev, Rusya ile Gürcistan arasındaki çarpışmalardan sonra hayatını kaybeden Güney Osetya'daki Gürcü askerlerinin cenazelerini alması için Tiflis'e çağrıda bulundu.

Genel Savcı Hugayev, "Sanırım yüzlerce Gürcü askerinin cesedi Güney Osetya'da. Çoğu hala köylerden toplanmadı. Sanırım Gürcistan Güney Osetya'daki kayıplarını bulmak ister" dedi.

Gürcü tarafıyla temas kurmadıklarını, ancak eğer gelirlerse cenazeleri ailelerine vermeye hazır olduklarını söyleyen Hugayev, "Morgların soğutma sistemleri çalışmıyor. Zaman geçtikçe cesetlerin kimliklerini belirlemek zorlaşıyor. Çürüyorlar. Eğer aileler gelip cenazeleri almazsa bugün toprağa vermeye başlayacağız" dedi.

Bölgedeki gazeteciler de başkent Tshinvali'nin bir dış semtindeki morgun bahçesinde sıra sıra dizilmiş 43 tabut saydıklarını ve çok ağır bir kokunun etrafı kapladığını bildirdiler.

ANLAŞMA MOSKOVA'YA GÖNDERİLDİ

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Amerikalıların dün Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili tarafından imzalanan barış anlaşmasını bugün faksla kendilerine geçtiklerini açıkladı.

Bakanlıktan bir yetkili, kendilerine gönderilen belgedeki Saakaşvili'nin imzasının, önceden Abhazya ve Güney Osetya devlet başkanları tarafından imzalanan belgelerdekinin aynısı olduğunu belirtti.

AA