kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel organın boyutu değil, işlevi önemlidir!

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
14.08.2008
24 yaşında yetişkin bir erkek olmama rağmen erkeklik organım küçük. Çeşitli ilaçlar aldım, doktora gittim ama net bir sonuca ulaşamadım. Büyütmek için sizin bir tavsiyeniz olur mu? Organımı istediğim boyuta getirmek içn neler yapmalıyım? E.H./İzmir

Mutlu ve sağlıklı bir cinsellik için erkek cinsel organının boyutu tek ve yeterli kriter değildir. Erkek penis boyunu sorun etmek yerine aldığı zevki geliştirmeyi düşünmelidir. Sanıldığının aksine, penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki yoktur.

TATMİNLE İLGİSİ YOKTUR
Penisin boyundan çok, işlevi önemlidir. Kendinizi olduğu gibi sevmeniz ve kabul etmeniz gereklidir. Eğer partnerinizin ruhunu okşar, cinsellikte onun arzu ve beklentilerine önem verir, yeterli ön sevişme yapar ve cinsel tekniğinizi geliştirirseniz penisinizin boyunun hiçbir önemi kalmayacaktır. Çünkü kadınlarda orgazm çoğunlukla direkt klitoris uyarısıyla oluşmaktadır. Ayrıca vajinanın dış 1/3'lük kısmı zengin bir sinir ağına sahipken, iç 2/3'lük kısmında sinir lifleri nispeten daha azdır. Bu nedenle dış 1/3'lük kısım dokunma ve penis uyarılarına karşı çok daha hassastır. Bu nedenle penis uzunluğunun kadının tatmin olmasıyla hiçbir ilişkisi yoktur, rahat olun.