kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ABD'deki Türkler Çorlu'dan konut almayı seçti!

Çorlu'da inşa edilen bin 296 konutluk Ergene Vadisi'nin yeni talipleri yurtdışında yaşayan Türkler. Bölgede yatırım yapmak isteyen ABD'den 6, Almanya'dan 15 kişi 2 ayda toplam 21 daire satın aldı..
TOKİ'nin kaynak geliştirme projeleri kapsamında Çorlu'da Makro İnşaat tarafından hayata geçirilen Ergene Vadisi, yurtdışında yaşayan Türklerin adresi oldu. Avrupa'da ve ABD'de projesini tanıtma amacıyla bir reklam kampanyası başlatan Makro İnşaat, bu sayede 2 ay içinde 21 konut sattı. Pek çok yeni alıcı ile görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Ergene Vadisi Satış Müdürü Ümit Bozdoğan, "En fazla konutu Almanya'da sattık. En çok Berlin ve Hamburg kentlerinden geldi. Toplam satışımız 15'i buldu. Almanya'yı ise ABD takip etti. Orada da 6 konut sattık" diye konuştu.

Danimarka'dan da talep var

Bozdoğan, Danimarka'da yaşayan bir başka alıcı ile görüşmelerin devam ettiğini kaydederek, "Haziran ve temmuz ayları içinde 21 konut adedine ulaştık. Danimarka'ya kadar ulaşmış durumdayız. Türkiye'de yatırım için Çorlu, tercih edilen bölge oldu" dedi. İl olması gündemde olan ve sanayideki gelişmişlikle dikkat çeken Çorlu'nun gelişmeye açık olduğunu belirten Bozdoğan, şöyle devam etti: "Fiyatlar da İstanbul ile kıyaslandığında çok uygun. İstanbul'da 1+1 fiyatına bizim projeden 3+1 alınabiliyor. Bu haliyle yatırım için bakıldığında Çorlu, İstanbul'un alternatifi konumunda."

G.Koreli firma 1 blok istiyor

Güney Koreli bir firmanın Ergene Vadisi'nden bir bloğun tamamını satın almak için girişimlerde bulunduğunu da ifade eden Bozdoğan, 48 dairelik bu bloğun 4.5 milyon YTL civarında bir değeri olduğunu kaydetti. "Firma ile görüşmelerimiz devam ediyor" diyen Bozdoğan, projeden yatırım için en fazla konut satın alanların ise İstanbullular olduğuna dikkat çekti. Ergene Vadisi'nin haziran ayı satışlarında 16 TOKİ projesi arasında 55 daire satışıyla 'şampiyon' olduğunu belirten Bozdoğan, yaz durgunluğuna rağmen bu performansın çok iyi oyduğunu sözlerine ekledi.