kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Sınırda olağanüstü hareketlilik yok"

Yeni Haber
Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya bölgesinde çıkan çatışmaların ardından Türkiye'nin Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı'nda olumsuz bir durum yaşanmadığı bildirildi.

Posof Kaymakamı Oğuz Alpçağlar, Ardahan'a 80 kilometre uzaklıktaki Posof ilçesinde bulunan ve Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısı'ndan, haftada ortalama 200 kişinin giriş çıkış yaptığını söyledi.

Alpçağlar, Gürcistan'da yaşanan olayların ardından, ''Sınır kapısında şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını'' söyledi.

Bu arada, her gün Ardahan-Tiflis arasında otobüs seferi düzenleyen Özlem Ardahan Firmasının Sahibi Muhammet Kayatürk, günde ortalama 10-15 yolcu taşıdıklarını, yaşanan olaylardan sonra yolcu ve sefer sayısında farklılık yaşanmadığını belirtti.

Tiflis'ten bu sabah Ardahan'a gelen otobüs şoförü Mustafa Büyükkaya da, gazetecilere yaptığı açıklamada, yol boyunca Gürcü askerleri gördüğünü belirtti.

Büyükkaya, ''Tiflis'ten sabah saatlerinde yola çıktık. Yol boyunca birçok yerde Gürcü askerler vardı. Ayrıca, Gori bölgesinin de biz geçmeden önce bombalanmış olduğunu gördük. Halkta çok büyük bir tedirginlik var'' diye konuştu.

(AA)