kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Sözen tartışmalı taslağını geri çekti

Yeni Haber
Hazırladığı "Gençleri Koruma Yasa Teklifi Taslağı" ile tartışma yaratan AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, taslağı partinin yetkili organlarına ve Meclis gündemine getirmeme kararı alarak, gündemden çektiğini açıkladı.

AKP'li Sözen, okullarda her dine mensup öğrenciler için ibadethane açmak, pornografik yayınların T.C kimlik numarası ve imza karşılığı satılması gibi hükümler içeren "Gençleri Koruma Kanun Tasarısı Taslağı"na ilişkin bir açıklama yaptı. Taslağın, kendisi tarafından oluşturulan bireysel bir çalışma metni olduğunu belirten Sözen, şunları kaydetti:

"46 maddeden oluşan ve "sosyal devletin gençler üzerindeki ödevlerine' dair teklif taslağını kamuoyu önünde tartışmaya açarak, son şeklini vermeyi hedeflemiştim. Son üç gündür basına yansıyan şekliyle, 46 maddelik bu yasa teklifine ilişkin oluşan yanlış algılamaların daha fazla devam etmemesi için Gençleri Koruma Yasası Teklifi Taslağını, partimin yetkili organlarına ve parlamentonun gündemine getirmemeye, dolayısıyla süresiz olarak gündemden çekmeye karar vermiş bulunuyorum.

Teklif hakkında olumlu ve olumsuz görüşlerini gerek yazılı ve görsel, gerek sözlü bizlerle paylaşan herkese ayırmış oldukları vakitleri için teşekkür ediyorum."

(ANKA)