kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kışlaya korsan minibüs

Erhan ÖZTÜRK SABAH
İstanbul Maltepe'de, Küçükyalı'da konuşlu Kenan Evren Kışlası'nın içine korsan minibüs işliyor. Personel taşıması gereken minibüs yoldan bile yolcu alıyor, kontrol edilmeden içeri giriyor..
İstanbul Maltepe'ye bağlı Küçükyalı'da bulunan General Kenan Evren Kışlası'na korsan minibüs çalıştırılıyor. Küçükyalı Meydanı'ndan her yarım satte bir kalkan minibüs 7 kilometrelik Küçükyalı- Mavievler güzergahını kullanarak kışlaya varıyor. Küçükyalı-Fındıklı dolmuşlarının güzergahının bir üst caddesinde çalışan korsan aracın içerisinde ücret tarifesi de bulunuyor. Tarifeye gore Küçükyalı-Kışla 1 YTL, Kadir Has Anadolu Lisesi ise 50 YKr. Hiçbir kontrol ve güvenlik araması yapılmadan Küçükyalı Meydanı'ndan binilen minibüs yol boyunca birçok yerde yolcu alıp, indirme yapıyor. Kışlanın önüne gelindiğinde ise, nöbetçi asker arama yapmadan korsan minibüsü içeri alıyor.

İHALEYLE ALIYORLAR
Sabah 08.00'de başlayıp, akşam 20.00'ye kadar çalışan minibüslerin günlük geliri ise yaklaşık 400-500 YTL. Kenan Evren Kışlası İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın lojmanlarında oturan askerleri ve ailelerine hizmet veren minibüsün sivil yolcu almaması gerektiğini belirten komutanlık yetkilileri, gerekli tahkikatı yapacaklarını söylediler. Yıllardır bu sistemin site üst yönetimi tarafından ihale edilerek yapıldığını belirten üst düzey askeri yetkililer, "Sözleşmemiz var. Orada yazıyor 'sivil yolcu alınamaz' diye. Personelimizden alınan ücretler karşılığında makbuz vermek zorunluluğu var"dediler. Kartal Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fikret Çelik ise, yaptığı açıklamada korsan minibüslerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Çelik "Güzergâhımızın hemen üst caddesi. Eğer bir yolcu taşıma olacaksa, bu bizim minibüsler tarafından yapılabilir. Kışlanın içine değil, önüne kadar bu hizmeti yapabiliriz" dedi.
Haberin fotoğrafları