kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haftanın albümleri

Oğuz Ayar
PICKPOCKET
Hayalle Gerçek Arasında İrem Record

2005 yılında Pickpocket, Roxy Müzik günlerinde birinci seçilmişti. Bizim dikkatimizi ilk burada celbetti ama tabii çok genç olmalarına rağmen o zaman bile bir hayran kitleleri vardı. Şimdi sadece üç yıl önce gibi gelse de efendim, o zaman MySpace modası falan yoktu ve işler hala eski okul yürüyordu memlekette. Tek dezavantajları İngilizce şarkılar yapmalarıydı, onun dışında her şey mükemmel gibiydi. Vokal, müzik, sahne performansı. İzlediğinizde şöyle diyordunuz: "Bu grup olmuş..." Şimdi her şey aynı ve artık grubun Türkçe şarkıları var. Albüm genel olarak gayet hardcore ve bu yakışmış. Değişik bir şey dinlemek isteyen, keşiflere açık olan biri için kaçırılmaz fırsattır. Türünde klasik olacak gibi duruyor. Ayar'dan söylemesi... NOT: Kork Benden'e dikkat.

MY MORNING JACKET
Evil Urges ATO Records

Efendim bu bahsedeceğim albüm, Amerika'da çıktı. Türkiye'ye ithal eden olmadı. O yüzden MySpace üzerinden dinleniyor, Amazon.com'dan getirtiliyor ya da burada telaffuz etmek istemediğim bazı şekillerde elde edilip dinlenebiliyor. MMJ indie denen türde bir ekip. Kentuckyliler. Sakallı solistine bakıp country'ci sanabilirsiniz onları ve çok da yanılmış olmazsınız. Çünkü bu arkadaşlar yeni country denen de bir akıma dahil edilebilir. Mesela Band of Horses gibi... Evil Urges beşinci albümleri ama asıl 2005 yılında Z diye bir albümle patladı bunlar. Valla evde misafirler falan gelince koyup dinlenir mi bilmem ama arada değişik ortamlar yaratmak için iyidir. Burada benim yüksek dikkatimi çeken şarkı Touch Me I'm Going oldu. Tavsiye ederim...

DÜZELTME
Geçen hafta Fahir Atakoğlu'nun İz isimli albümünü tanıtırken "Hangi sayfayı açsanız bir Sezen bestesi," demişim. Albümdeki bestelerin tamamı Fahir Atakoğlu'na, sözleri içinde Sezen Aksu'nun da bulunduğu farklı sanatçılara aittir. Bu bilgi yanlışını düzeltir, özür dilerim. O.A.
Haberin fotoğrafları