kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Year My Parents Went on Vacation / Annemler Tatilde (Tiglon)
Film: * * * / Ekstralar: * *
Brezilya, 1970. Askeri yönetimin gölgesinde yaşayan Brezilya'da, siyasi suçlu olarak polis tarafından aranan Bia ve Daniel, 10 yaşındaki oğulları Mauro'yu Yahudi mahallesinde oturan dedesinin yanına bırakarak kaçar. Fakat Mauro'nun dedesi, torununun kendisini görmeye geldiği gün ölür. Anne babasının tatile gittiğini sanan Mauro, dedesinin evinde tek başına yaşamaya başlar. Kısa sürede komşular tarafından da sevilir. Tatlı bir 'dönem' filmi.

Spiderwick Chronicles / Spiderwick Günceleri (Tiglon)
Film: * * * / Ekstralar: * *
Grace ailesi bölünmüştür. Anne, boşanma ardından çocuklarıyla, annesinin köhne köşküne taşınır. Çok geçmeden fark edilir ki etrafta tuhaf şeyler olmaktadır. Çocuklardan biri, araştırmalar sonunda dedesi Arthur Spiderwick'in güncelerini keşfeder. Ve bu günceler kardeşlere hayaller ötesi bir dünyanın kapısını açacaktır. Ama köşk kuşatılmıştır ve bir canavar günceleri istemektedir. Yetişkinleri de saran bir film.

Tempesta / Venedik Komplosu (Assanat)
Film:
* * * / Ekstralar: * *
Manuel de Prada'nın romanından uyarlanan gizemli ürperti filmi bizleri yoğun yağış altında, sırılsıklam bir Venedik'e götürecek. Sanat uzmanı Patrick Donovan, Galleria dell'Accademia tarafından bir onaylama için kente çağrılır. Galeriye yetişir ve üç eserden ikisinin özgünlüğünü onaylar ama Giorgione'nin Tempesta adlı eseri, bazı kişilerce gözleri önünde çalınır. Ve Donovan polisin başlattığı soruşturmada çok geçmeden bir numaralı zanlı olur.

Back to the Future / Geleceğe Dönüş (D Home)
Film: (
* * * *) (* * * ) (* * ) / Ekstralar: * * * *
Bu üçleme (bonus ile toplam dokuz saatlik görsel malzeme) hâlâ heyecanla izlenmeye değer. Filmlerin ilki tabii ki herkesin ilk göz ağrısı: 16 yaşındaki meraklı genç Marty McFly, çılgın profesör Brown'ın keşfi geçmişe dönüş makinesiyle 1955 yılına geri döner. İkinci filmde iki kafadar 2015'e giderler ama geri dönünce birinin makineyi kurcaladığı anlaşılır, haydi yine 1955'e dönülür. Ve üçüncüsünde, ta 1885'e kadar geri dönülür. Zekâ, yaratıcılık ve eğlence dolu üç film.
Haberin fotoğrafları