kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cappola'nın 1979'da gösterilen filmi, o dönem için rekor bir bütçeyle, 31 milyon dolara çekilmişti.

Bu hafta altı çarpıcı film vizyona giriyor

Kıyamet
(Apocalypse Now Redux)
Tür: Savaş Yönetmen: Francis Ford Coppola Oyuncular: Marlon Brando, Robert Duvall, Martin Sheen, Laurence Fishburne.
Yüzbaşı Willard (Martin Sheen), Vietnam'da Amerikan ordusuna başkaldıran ve vahşi yöntemlerle bir orman kabilesini yöneten Albay Walter Kurtz'ü (Marlon Brando) bulup öldürmekle görevlendirilir. Kurtz'ün izinde, insan yüreğinin karanlığıyla savaşın gerçekliği arasında kalan Yüzbaşı Willard, çok geçmeden sonsuz bir kâbusun içine sürüklenecektir. Coppola'nın bu ünlü ve iddialı filmi, yönetmenin yeniden kurguladığı Redux versiyonuyla gösterime giriyor.

Bonneville
Tür:
Duygusal Yönetmen: Christopher N. Rowley Oyuncular: Jessica Lange, Kathy Bates, Joan Allen, Christine Baranski.
20 yıllık evliliğin ardından Arvilla (Jessica Lange) kocasının ölümüyle birlikte kendisini duygusal bir yol ayırımında bulur. Kocası, yakıldıktan sonra küllerinin gökyüzüne salıverilmesini vasiyet etmiştir. Ancak Arvilla'nın üvey kızı, babası için bir cenaze töreni düzenlemekte kararlıdır. Arvilla en yakın arkadaşları Margene (Kathy Bates) ve Carol'ı (Joan Allen) kocasının 66 model üstü açılan klasik Bonneville'iyle alır; külleri üvey kızına teslim etmek için yola çıkar. Arvilla'nın arkadaşlarıyla Amerika'nın batısına doğru gittikleri bu yolculuk, üç kadının kendilerini ve dostluklarını yeniden keşfetmeleri için iyi bir fırsat olmakla kalmayacak, aynı zamanda hayatlarının macerası haline gelecektir.

Resimdeki Hayalet
(Shutter)
Tür: Korku Yönetmen: Masayuki Ochiai Oyuncular: Joshua Jackson, Rachael Taylor, David Denman, John Hensley.
Fotoğraf sanatçısı Ben (Joshua Jackson) ve eşi Jane (Rachael Taylor), bir çekim için Tokyo'ya gitmektedir. Mt. Fuji dağ yolunda bir kadına çarparlar, ancak arabadan indiklerinde kadından hiçbir iz bulamazlar. Ben, pahalı bir fotoğraf çekimi sonrasında, fotoğraflarda insana benzeyen beyaz lekeler görür. Jane fotoğraflardaki bu beyaz karaltının çarptıkları kadına ait olduğunu ve onu yol üzerinde ölüme terk ettikleri için intikam istediğini düşünmektedir.

Ziyaretçiler
(The Strangers)
Tür: Gerilim Yönetmen: Bryan Bertino Oyuncular: Liv Tyler, Scott Speedman, Laura Margolis, Glenn Howerton.
Hoyt ailesinin 1801 Clark Road'da bulunan yazlık evinde 11 Şubat 2005 tarihinde neler yaşandığı hâlâ meçhuldur... Kristen McKay (Liv Tyler) ve James Hoyt (Svott Speedman) için o gece James'in ailesinin gözlerden uzak yazlık evinde bir kutlama gecesi olacaktır. Bir dostlarının düğününden eve dönen mutlu çiftin planları hiç de bekledikleri gibi gelişmez. Sabahın dördünde kapı çalınır ve rahatsız edici bir ses şu soruyu sorar: "Tamara orada mıİ"

Ölüm Kapanı
(Dark Floors)

Tür: Korku Yönetmen: Pete Riski Oyuncular: Skye Bennett, Noah Huntley, Dominique McElligot, Leon Herbert.
Otistik kızı Sarah'ya (Skye Bennett) hastanede yeterince iyi bakılmadığını düşünen babası (Noah Huntley), onu eve götürmeye karar vermiştir. Ancak bindikleri asansör yedinci katta bozulur. İçerde mahsur kalan altı kişi, asansörün kapısı açıldığında hastanenin terk edilmiş olduğunu görür. Kısa süre sonra karanlık bir dünyadan gelen yaratıklar onlara saldırmaya başlar. Grubun her kaçış denemesi dehşetle sonuçlanmaktadır. Bu garip hastane, onları yakalamaya çalışan bir ölüm kapanına dönüşmüştür.

Uyurgezer
(Sleepwalking)

Tür: Dram Yönetmen: Bill Maher Oyuncular: Charlize Theron, Woody Harrelson, Denis Hopper, Nick Stahl, AnnaSophia Robb.
Erkek arkadaşının tutuklanmasıyla evinden kovulan Joleen Reedy (Charlize Theron) ve 11 yaşındaki kızı Tara'nın (AnnaSophia Robb) kalacak bir yere ihtiyacı vardır. Joleen, erkek kardeşi James'den (Nick Stahl) yardım ister. Taşındıktan hemen sonra Joleen başka bir adamla gider. James tek başına bir çocuğa bakmak için son derece hazırlıksız olsa da Tara'nın bugüne kadar hiç sahip olmadığı baba rolünü üstlenir. Ancak işini kaybetmesi üzerine Tara'nın çocuk esirgeme kurumuna verilmesi tehlikesiyle karşılaşınca yeğenini alıp çocukluğunun geçtiği Utah'a, ailesinin çiftliğine gider.

SİNEMA NOTU:
Merakla beklediğiniz filmlerden son haberler ve en yeni fotoğraflarla yeni sezon rehberi, Sinema'nın ağustos sayısında. Usta yönetmen Martin Scorsese'nin sinemasını mercek altına alan ayrıntılı bir incelemenin yer aldığı bu sayıda ayrıca sıradan yaz düğünlerinden sıkılan sinemaseverlerin bayılacağı 'Unutulmaz Düğün Sahneleri' dosyası da var.
Haberin fotoğrafları