kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

100 milyon dolarlık 'Calista' lüksü 5 yıldızla Ankara'ya da taşınıyor

31.07.2008
Özkar İnşaat tarafından Ankara'da inşa edilen Calista Luxury Hotel'in yatırım tutarı 100 milyon dolar olacak. Proje 14 bin metrekarelik arazide 401 odadan oluşacak..
Özdoğan Grubu'nun bünyesindeki Özkar İnşaat, daha önce Antalya'da inşa ettiği Calista Luxury Resort'u, şimdi de Ankara'ya taşıyor. Şehir oteli olacak projenin temelini atan şirket bu yatırım için 100 milyon dolar harcayacak.

En büyük turizm yatırımı
Özkar İnşaat'ın Antalya Belek'te inşa ettiği ve bazı villalarının batarya ile lavabolarında 24 ayar altın kullandığı Calista Luxury Resort Otel'in bir benzerini Ankara'da inşa etmeyi planladıklarını belirten Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan, Ankara'da Armada Alışveriş Merkezi'nin karşısında açılacak otelin Bakent'e yapılmış en büyük turizm yatırımı olacağını ifade etti. Özdoğan, 5 yıldızlı otelin adının "Calista Luxury Hotel Ankara" olacağını kaydederek, otelin işletmesiyle ilgili olarak ise dünyadaki çeşitli otel zincirleriyle görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Mimarisi, Amerikalı RMJM Hillier firması tarafından projelendirilen otelin iç mimari tasarımı ise bir İngiliz firması olan Solano tarafından yapılıyor. 14 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak Calista Luxury Hotel Ankara'da yaklaşık 401 odanın bulunacağı belirtildi.