kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkşen Uygun

İnşaatı tamamlamadan satış ofisini açmıyor!

MENEKŞE ATASELİM
31.07.2008
Kurtköy'den ev almak isteyenlerin bitmiş daireye rağbet ettiğini söyleyen Uygunlar İnşaat'ın ortağı Türkşen Uygun, "Projeyi bitirmek için konut satmamıza gerek yok. İnsanlar bakarak alsın" diyor..
Son birkaç yıldır gayrimenkul sektöründe işler sat-yap modeli ile yürüyor. Pek çok firma konutları maketten ya da katalogdan satıyor, oradan gelen para da inşaatları tamamlıyor. Konuta talebin çok yoğun olduğu dönemlerde bu model kimseyi üzmeyecek şekilde işledi. Fakat piyasanın son aylardaki durgunluğu düşünülürse, aynı mantıkla yola çıkan ve sermayesi sınırlı olan şirketlerin projelerini tamamlaması zor gibi görünüyor. Şartlar ağırlaşmış olsa bile 'sat-yap' modelinin hâlâ inşaatçıların bir numaralı uygulama planı olduğu sektörde, bunun tam aksini yapanlar firmalar da yok değil. Uygunlar İnşaat da işte onlardan biri. Şirket, Kurtköy-Yenişehir'de 72 dairelik bir proje yapıyor. İnşaatına Haziran 2007'de başlanan projenin hâlâ bir satış ofisi yok. Uygunlar İnşaat'ın ortağı Türkşen Uygun, "Aralık ayında teslimlere başlamayı planlıyoruz. O tarihe yakın bir zamanda satış ofisini de açacağız. İnsanlar nerede oturacaklarını, neye yatırım yapacaklarını görecek " diyor. 8 daire sattı, inşaat bitiyor

* Yenişehir Park Evleri kaç dairelik bir proje? Ne kadarlık bir yatırım?
Projemiz 4.5 milyon YTL'lik bir yatırım. 2 bloktan ve toplam 72 daireden meydana geliyor. 7 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediyoruz.

* İnşaat ne zaman başladı ve teslim tarihi ne zaman? Şimdiye kadar kaç daire sattınız?
İnşaatın yüzde 75'i tamamlandı. Geçen yıl haziran ayında başlamıştık. Aralık ayında da tamamlarız. Biz henüz satış ofisimizi açmadık. İnşaat yüzde 90 seviyesine gelip insanlara evleri gösterebileceğimiz hale girdikten sonra satış ofisini açacağız. O nedenle henüz 8 daire satıldı. Duyup gelenlere de 'hayır' diyemedik yani.

* Neden satış ofisi açmadınız peki?
Kurtköy'de bitmiş projeler daha çok rağbet görüyor. Özellikle burada konut almak isteyenlerin tutumu böyle. İnsanlar bitmiş evi alıp hemen taşınmayı ya da kiraya vermeyi beklemeye tercih ediyor. Bizim de projeyi bitirmek için önceden satış yapmaya ihtiyacımız yok. Sıfır faizle 24 ay vade

* Projedeki dairelerin fiyatları nedir?
Fiyatlar 140 bin YTL'den başlıyor ve 180 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Yüzde 50'si peşin ödemelerde geri kalan miktarı faizsiz, 12-24 ay arasında vadelendiriyoruz. Ayrıca Bank Asya, Kuveyt Türk ve Yapı Kredi bankalarından konut kredisi alınabiliyor. Bunlar geçen yılın fiyatları zaten. Zam da yapmadık.