kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte üçgen cinayetlerin kurbanları

Behçet Cantürk Recep Kuzucu ve Yusuf Ekinci
Behçet Cantürk ve şoförü Recep Kuzucu 14 Ocak 1994'de zırhlı otomobilini durduran polis yeleği giymiş kişilerce kaçırıldı. Cesetleri bir gün sonra Sapanca'da bir parkta bulundu. 25 Şubat 1994 tarihinde Cantürk'le ilişkisi olduğu öne sürülen avukat Yusuf Ekinci de, Ankara çıkışında ölü olarak bulundu. Diyarbakır Liceli Behçet Cantürk, küçük yaştan itibaren uyuşturucu kaçakçılığı başta çeşitli yasadışı gaaliyetlerden defalarca cezaevine girip çıkmıştı.

Savaş Buldan Adnan Yıldırım ve Hacı Karay
Savaş Buldan 2 Haziran 1994'de İstanbul Yeşilyurt'taki Çınar Oteli'nde, beraberinde arkadaşları Adnan Yıldırım ve Hacı Karay olduğu halde kaçırıldı. Cesetleri, 4 Haziran 1994'te Bolu-Yığılca ilçesi-Yukarıkaraş grup köy yolunda bulundu.

Feyzi Aslan ve yeğeni Salih Aslan
27 Mart 1994'de İstanbul Aksaray'da, oto galerisi sahibi Diyarbakır Liceli Fevzi Aslan ve yeğeni Salih Aslan, yazıhanelerinde, polis olduklarını söyleyen kişilerce, gözaltına alındı. Bir gün sonra, Kınalı-Sakarya TEM Otoyolu'nun Hendek gişelerine yakın bölgede ölü olarak bulundular. Balistik inceleme sonucu, Behçet Cantürk cinayetinde kullanılan silahla Fevzi ve Salih Aslan'ı öldüren silahın aynı olduğu ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları