kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Berlin'e gideceklere tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABERLER
Berlin'e gideceklere tavsiyeler
* Berlin'de akşam yemeği dışarıda genellikle akşam 8'de yeniyor, bu saatte bütün lokanta masaları biraları ve yemekleriyle keyif yapanlarla doluyor. Barlar ise saat 10'dan itibaren hareketleniyor. Çoğunlukla sabaha kadar açık olan gece kulüplerine ise geceyarısından önce gitmeyin.

* Gittiğiniz lokanta ve barlarda garsonlardan hemen hizmet görmeyi beklemeyin. Onlara işaret etmez, dikkatlerini çekmezseniz gelmeyebilirler.

* Metroda biletsiz dolaşmanız da tavsiye edilmez. Bütün hafta biletsiz o durak senin bu durak benim dolaşmak mümkün olsa da, aniden karşınıza çıkacak bir görevli size biletinizi sorabilir, olmadığını öğrenince de yüzlerce avro ceza kesebilir. Bilet makinelerinde dil seçimi olarak Türkçe de var. Aldıktan sonra biletinize tarih damgası vurdurmayı unutmayın.

* Pek çok yerde kredi kartı geçmiyor. Nakit parayla dolaşın.

* Türkler Berlin'de trafik ışıkları yeşil olmadan karşıdan karşıya geçmeyi çok sevse (ve bu özellikleriyle hemen diğer insanlardan ayırt edilebiliyorlar) de polislerin kırmızı ışıkta geçenlere ceza kesme hakkı olduğunu hatırlatalım.

* Ayrıca Nazi veya Ergenekon svastika'sı hiç fark etmez, gamalı haç meraklıları bu sevgilerinin karşılığını hapse atılarak ödemek zorunda kalabilir.