kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nelerden ilham alındı?

Batman'i Batman yapan asıl şeylerse, kullandığı gereçler. Wired dergisi, Bruce Wayne için "Aşırı zengin bir teknoloji manyağı" yorumunu yapıyor. Batman'in önceki versiyonlarında kullandığı gereçleri sıradışı bulan dergi editörleri Dark Knight'a ise tam puan veriyor. Filmin Oscar adayı ürün tasarımcısı Nathan Crowley ile bir röportaj da yapan Wired, Batman'i Batman yapan edevatın nelerden esinlendiğini de açıklamış:

Batsuit
Batman'in yeni kıyafetinde, hareket kabiliyeti ve üstün koruma, en önemli kıstas. Bir kere başını sağa sola ve yukarı aşağı çevirebiliyor. Birbirinden bağımsız hareket edebilen bu yeni tasarım, Samuray'ların kıyafetlerinden ilham alınarak yapılmış.

Bat-Pod
Batmobil parçalandıktan sonra Batman'in kullandığı bu makineli tüfekli devasa iki tekerlekli araç, gerçek hayatta, 500 beygir gücündeki Dodge Tomahawk'tan esinlenilmiş.

Başlık
Önceki Batman'lerin, zırhında bağlı olan başlıkları yüzünden kafalarını sağa sola pek çevirememeleri sorununu hatırlarsınız. Bu yüzden Dark Knight'taki başlık, kıyafetten bağımsız tasarlanmış. Esin kaynağı ise, motosiklet kaskları.