kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hamas ile El Fetih'in sakal-bıyık savaşı

Filistinliler artık silahla savaşmıyor. Hamas, El Fetihlilerin bıyıklarını, karşı taraf da Hamaslıların sakallarını kesiyor..
Filistin'de geçen yıl ülkenin bölünmesine neden olan Hamas ile El Fetih arasındaki kavga bu kez "sakal-bıyık" savaşına döndü. İsrail'de yayımlanan Jerusalem Post gazetesine göre, Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas, bölgede bulunan El Fetih yanlılarını yakalayıp, bırakmadan önce de bıyıklarını kesiyor. Hamas'ın en son kurbanlarından olan Gazze'de yaşayan Nafız el Nammam adlı El Fetihli, "Oğlumla birlikte geçen hafta tutuklandık. 30 yıldır bıyıklarımı hiç kesmemiştim. Ancak bırakılmadan önce Hamas militanları bıyıklarımı kesti" dedi. Nammam, kendisi gibi tutuklanan 150 El Fetihliye de aynı muamelenin yapıldığını söyledi. Hatta giderek bıyık kesme vakalarının artması üzerine, El Fetih'in silahlı gücü El Aksa Tugayları, bir bildiri yayımlayarak Hamas'ın yaptıklarını kınadığını açıkladı.

17 ABBAS YANLISINA TUTUKLAMA
Hamas ise, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı El Fetihlilerin de geçmişte kendilerinin sakallarını kestiklerini öne sürdü ve öç aldıklarını açıkladı.Bu arada Hamas hükümeti, önceki gün Gazze Valisi dahil, El Fetih'in önde gelen yönetici ve temsilcilerinden oluşan 17 kişiyi tutukladı.