kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Renklerin dünyasını keşfedin

Renklerin hayatımızı etkilediği de bir gerçek. Giydiğimiz kıyafetin renginin aslında o günkü ruh halimizi de anlattığını biliyor musunuz?..
Kırmızı
Canlı, enerjik, dinamik... Aynı zamanda mutluluğu da temsil eden kırmızı, sonbaharkış sezonunda başrolde. Hatta tepeden tırnağa kırmızı giymekten de çekinmeyin. Renk psikolojisine göre bu renk, fiziksel olarak ataklığı, canlılığı gösterdiği gibi duygusal olarak da azmi ve kararlılığı simgeliyor. İnsanın üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratmak istiyorsanız cesur olun ve kırmızı giyin!

Mavi
Huzur veren mavi, insanı sakinleştiren bir renk. Bu rengin insanlar üzerindeki etkisinin çok fazla olduğu söyleniyor. Gökyüzü ve denizin rengi olan mavinin sonsuzluk ve sınırsızlık hissi verdiği kadar sakinleştirici bir etkisi de var. Yeni sezonda yeşile bakan petrol mavisi ve lacivert de moda.

Mor
Sonbahar-kış sezonunda öne çıkan renklerden biri olan morun, ihtişam ve lüksü simgelediğine inanılır. Aynı zamanda insanların bilinçaltını korkuttuğu ve intihara meyilli insanların bu rengi beğendiği de söylenir. Eğer ruh halinize güvenmiyorsanız bu renkten uzak durun! Ama fuşya tonlarının neşenin simgesi olduğunu unutmayın...

Pembe
Pembenin pastel tonlarından canlı tonlarına kadar pek çok tonu sonbahar-kış sezonunda içimizi ısıtacak. Uyumu, neşeyi, sevgiyi simgeleyen bu renk insanları rahat hissettirdiği gibi dinlendirici de...

Yeşil
Doğanın rengi olan yeşil, ilkbaharın rengi diye bilinse de sonbahar-kış sezonunda da koyu yeşil olarak gardıroplarımıza girecek. Yaratıcılığı temsil eden yeşil, aynı zamanda rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahip.

Beyaz
Temizliğin ve saflığın sembolü olan beyaz, sonbahar ve kış sezonunda çok görmeye alışık olduğumuz bir renk olmasa da birkaç sezondur büyük atağa geçti! Yeni sezonda süt beyazı olmasa da özellikle kirli beyaz ve krem tonları çok moda.

Siyah
Hüznü temsil eden siyah, herkesin gardırobunun kurtarıcı rengi. İnce gösterdiği ve giyim kolaylığı da olduğu için siyah kıyafetler, moda olsun ya da olmasın gardıropların vazgeçilmezi oluyor. Gücü ve tutkuyu simgeleyen siyah, bu sezon daha az karşımıza çıkıyor. O yüzden aman kilolara dikkat!

Sarı
Zekâ, incelik ve pratiklikle ilgili olduğuna inanılan sarı renk, aynı zamanda huzur veriyor. Dikkat çekiciliğin sembolü de olan sarının, özellikle zeytinyağı ve hardal rengi tonları sonbahar sezonunda çok moda. Hüzün ve özlemin rengi olarak da bilinen sarının sonbahara çok uygun olduğunu söylemek lazım. Bunun yanında turuncuya bakan sarı rengin de huzur verdiği başka bir gerçek. Hatta bu yüzden yoga yapan kişiler bu renkten vazgeçmez. Bu renkle kendilerini gevşemiş, hafiflemiş hissederler.