kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meclis'te sevinç çığlıkları ve "çak" sesleri

İLİŞKİLİ HABERLER
Meclis'te sevinç çığlıkları ve "çak" sesleri
* Meclis kulislerinde, Anayasa Mahkemesi'ndeki görüşmeler dakika dakika canlı yayın yapan televizyonlar aracılığı ile izlendi. *Karar açıklanıncaya kadar kulisler ve Meclis bahçesinde yoğun bir hareketlilik yaşandı. Çeşitli senaryolar ortaya atıldı, papatya falı gibi "kapanacak, kapanmayacak" yorumları yapıldı. Saatler ilerledikçe kapatılma kararı çıkmayacağı havası yayıldı.

* 18.00 sularında karar için kameralar karşısında geçen Kılıç'ın uzun konuşması homurdanmalara neden oldu. Bazen vekiller, "Başkan sadede gel, heyecandan kalbimiz duracak" dedi. Kılıç'ın konuşması sırasında büyük bir heyecan yaşayan vekiller "AK Parti kapatılmamıştır" deyince sevinç çığlıkları yükseldi. AK Partililer, alkışlarla, birbirlerine "çak" diyerek ya da sarılarak kararı kutladı.

* Kararın açıklanmasından sonra Genel Kurul salonuna giren AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, milletvekillerine "Arkadaşlar, mahkeme bize 'durmak yok, yola devam' kararı verdi" diyerek müjdeyi verdi. Muhalefet kulisinde CHP ve MHP'li milletvekilleri kararın açıklanmasını sessizce izlediler. Muhalefet kulisi o kadar sessizdi ki, AK Parti kulisinden gelen sevinç çığlıkları ve tezahürat, muhalefet kulisinden net olarak duyuldu.