kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İdris Naim Şahin Abdüllatif Şener

Helalleşerek AKP'den ayrıldı

Ergun AKSOY ANKARA
"Helalleşmeye geldim" diyen Şener'le kucaklaşan Başbakan Erdoğan, "Böyle olmasaydı iyi olurdu. Kararınıza saygı duyuyoruz, hayırlı olsun" dedi..
AKP kapatma davasının ardından parti kurma hazırlıklarına başlayan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, dün son kez katıldığı MKYK'da Başbakan Tayyip Erdoğan'a istifa mektubunu sundu. "Kaderde ayrılmak da varmış" diyen ve MKYK üyeleriyle helalleşen Şener'e, Erdoğan "Böyle olmasaydı iyi olurdu. hayırlı olsun" dedi. Erdoğan ardından Şener'le kucaklaşarak vedalaştı ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin'e dönerek, "Abdüllatif Bey'i uğurlayın lütfen" dedi.

'HAZ ALDIM'
Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Şener, "Bu benim için veda toplantısı olacaktır. Açıkçası bu bir helalleşme niteliğindedir" dedi. Şener, Erdoğan'dan kısa bir süre önce MKYK toplantısına girdi. Şener, Erdoğan salona girer girmez yanına gitti ve elindeki istifa dosyasını verdi. Erdoğan'ın kulağına fısıldayarak konuşmak istediğini söyledi. Şener yerine oturduktan sonra Erdoğan da kapalı zarfı açtı ve Şener'in istifa ettiğini duyurdu. Ardından istifa mektubunu okuyan Erdoğan "Sayın Şener söz talebinde bulundu" diyerek kendisine söz verdi. Şener şunları söyledi: "Yaklaşık 7 yıldır birlikte çalışıyoruz, Ben burada bulunmaktan haz aldım. Gelişen olaylar bu kararı vermeme sebep oldu. Bütün çalışma arkadaşlarıma kendimden yana hakkımı helal ediyorum. Arkadaşlarımın da haklarını helal etmelerini istiyorum." Erdoğan da Şener'e "Böyle olmasaydı iyi olurdu ama sizin kararınıza saygı duyuyorum Bundan sonraki siyasi yaşamınızda başarılar diliyorum Abdüllatif Bey" dedi.

'BÜYÜK NEZAKET VARDI'
Toplantıda yaklaşık 15 dakika kalan Abdüllatif Şener çıkışta "Sayın Başbakanımız büyük nezaket gösterdiler, konuşma verdiler. 'Hayırlı olsun' dediler, vedalaştık." dedi. Şener, "Neler söylediniz, gerginlik oldu mu" sorusuna ise "Hayır. Çok büyük bir nezaket vardı. Aynı nezaketi ben de gösterdim" yanıtı verdi. Şener'den boşalan MKYK üyeliğine yedek üye Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali getirildi.