kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Velilerden MEB'e ‘af' talebi

Yeni Haber
Her gün yüzlerce veli, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurarak sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavının erken yapılması nedeniyle çocuklarının mağdur olduğunu belirterek, sınavın Ağustos veya Eylül ayında yeniden yapılmasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin sınıfta kalmasını zorlaştırmak amacıyla 14 Haziran 2008 tarihinde uygulamaya koyduğu "Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği' öğrencileri mağdur ederek binlerce öğrencinin sınıfta kalmasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na konuyla ilgili olarak her gün yüzlerce başvuru gelirken, veliler sınavların okulların kapanmasından sadece bir gün sonra yapılması nedeniyle çocukların sınavlara çalışamadığını ve bu nedenle sınavdan kaldıklarını belirttiler. Veliler, söz konusu sınavların tekrar yapılması için "af' talep ederken, sorumluluk sınavlarının Ağustos ya da Eylül aylarında tekrar yapılmasını istiyorlar.

ÖĞRENCİLER BİR HAFTADA SINAVA HAZIRLANMAK ZORUNDA KALDI

Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin okullar kapanmadan sadece bir gün önce yürürlülüğe girdi. Söz konusu yönetmelik gereği sorumluluk sınavları okulların kapanmasından sadece bir hafta sonra başlatılırken, ÖSS sonuçlarının gecikmemesi amacıyla da MEB ve ÖSYM, son sınıf öğrencilerini sorumluluk sınavlarına ilk 25 Haziran-2 Temmuz arasında girmesine karar verdi. Bu durum nedeniyle binlerce öğrenci okulların kapanmasından sadece bir hafta sonra sorumluluk ve not yükseltme sınavına girmek durumunda kaldı.

HER GÜN YÜZLERCE ŞİKAYET GELİYOR

Öğrencilerin mağdur olması ve yönetmelik değişikliğine bağlı olarak okullarını uzatması nedeniyle veliler Milli Eğitim Bakanlığı'na her gün yüzlerce şikayet mektubu göndermeye başladı. Örneğin Milli Eğitimi Bakanlığı'na yapılan 363060 sayılı başvuruda veli, söz konusu sınavın okulların kapanmasından sadece bir hafta sonra yapıldığını ve çocuğunun çalışamaması nedeniyle sınavda başarısız olduğunu belirterek sınavın Eylül ayında tekrar yapılmasını istiyor. 363082 sayılı bir başka başvuruda ise veli, çocuğunun ortalama yükseltme sınavına hazırlıksız girmek zorunda bırakıldığını söyleyerek, çocuğunun sınıfta kaldığını ve çocuğun bu nedenle derinden sarsıldığını kaydediyor.

VELİLERDEN "EK SINAV" TALEBİ

Bir başka veli ise 363061 sayılı başvurusunda söz konusu sınavın okulların kapanmasından bir hafta sonra yapılması nedeniyle çocukların mağdur duruma düştüğünü kaydederek sınavın Ağustos ayında tekrar yapılmasını istiyor. 3630066 sayılı bir başvuruda ise bir öğrenci Eylül ayında yapılması gereken sınavın Haziran ayında yapılması nedeniyle "haksızlığa" uğradığını ifade ederek ek sınav talebinde bulunuyor. BİMER'ye yapılan 110499 sayılı başvuruda ise veli, söz konusu sınavın Haziran ayında yapılmasının çocuklarını zor durumda bıraktığını ve çocuklarının sınıfta kaldığını söyleyerek, yeni bir sınav hakkı talebinde bulundu. 110345 sayılı başvuruda ise bir veli, sınavların çok erken yapılması nedeniyle sınav tarihlerini kaçırdıklarını sınavın makul bir zamanda tekrar yapılmasını istediklerini belirtti.

ÖĞRETMENDEN BAKAN ÇELİK'E SERZENİŞ

Yapılan 109939 sayılı başvuruda ise bir 18 yıllık bir öğretmen olduğunu belirten bir veli, "Sayın Milli Eğitimi Bakanımızın son yaptığı acil düzenleme ile mağdur duruma düştük" derken, sorumluluk sınavının Ağustos ayında yapılmasını bekleyen yeğeninin Bakanlık emri ile okulların kapanmasından bir hafta sonra sınava girmek zorunda bırakıldığını anlattı. Veli, 18 yıllık bir öğretmen olduğunu kaydederek, söz konusu sınavların çocuklara çalışma fırsatı vermesi amacıyla Ağustos ayında yapılmasını istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Edinme Sistemi ve BİMER'e bu konuyla ilgili binlerce başvuru yapılırken, MEB, mağdur öğrenciler için herhangi bir "af' yapacağı şeklinde bir açıklamada bulunmadı.

ANKA