kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon günlüğü

Orhan YURTSEVER / SABAH
Gazi için suç duyurusu
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Osman Gürbüz'ün 13 yıl önce meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği Gazi olaylarının sorumlularından olduğu yolundaki iddialar ölenlerin yakınlarını harekete geçirdi. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyesi bir grup ile İstanbul Adliyesi'ne gelen aileler, Gürbüz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tutukluluğa itiraz ettiler

Tutuklanarak Kandıra Cezaevi'ne konulan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur ve ATO Başkanı Sinan Aygün dün avukatları aracılığıyla tutukluluklarına itiraz etti. Tolon'un avukatı İlkay Sezer, "kendilerine gösterilen delillerde, 'Ergenekon Örgütü'ne ilişkin müvekkiliyle ilgili bir bağlantıya tanık olmadıklarını'' söyledi. Sezer, müvekkilinin kişiler aleyhinde belge toplama niyeti olmadığını vurguladı.

Mütercimler dokümanlarını geri aldı
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık tarafından serbest bırakılan emekli binbaşı ve yazar Erol Mütercimler el konulan dokümanlarını almak üzere Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Mütercimler adliye çıkışında "Kitap, CD ve diğer dokümanlarımı almaya geldim. Hepsini veriyorlar" dedi.