kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kimler geldi kimler geçti

24.05.2008
Serinin şimdiye dek gösterime giren üç filminde kimlerle karşılaşmıştık bir hatırlayalım.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Kimler geldi kimler geçti
Indiana Jones
Tüm seri boyunca Harrison Ford tarafından canlandırılan esas oğlan Indiana, mükemmeliyetçi bir edebiyat profesörünün oğlu olarak dünyaya gelmiş, annesini çok erken yaşta kaybetmiş ve çocukken zamanının çoğunu ya okulda ya da yaz kamplarında yalnız geçirmiş bir yarı akademisyen yarı maceraperest... Üniversitedeyken iki dirhem bir çekirdek giyinip, kızların iç geçiren bakışları arasında ders anlatan, okulda olmadığı zamanlardaysa, şapkasını takıp, deri ceketini giyerek dünyanın ayak basılmamış bölgelerinde türlü maceraya atılan Dr. Jones, bulduğu ganimetleri müzelere teslim etmekte, görevinin karşılığınıysa kültür mirasını koruyan fonlardan almaktadır. Kadınlarla arası hiçbir zaman tam anlamıyla iyi olmayan, neredeyse her bölümde yeni bir gönül macerasına atılıp her biriyle de fırtınalı bir ilişki yaşan Indiana'nın bir kahraman olarak en büyük özelliğiyse ne yaptığını bilmekle bilmemek arasında sürekli gidip gelen o tekinsiz hali olsa gerek. Sakarlığa ve şapşallığa varan davranışları nedeniyle sürekli kendini bir beladan bir diğerine atması da cabası.Kamçısı ve imajıysa çocukluğundan mirastır...

Dr. Marcus Brody
The Raiders Of The Lost Ark (Kayıp Hazine Avcıları) ve serinin son filmi Indiana Jones and the Last Crusade'de (Son Macera) yer alan Dr. Brody, Indie için bir nevi baba figürü, kimi zaman da ona yardımcı olan ya da ona yeni görevler veren bir iş ortağı olarak çıkar karşımıza. Serinin en eğlenceli karakterlerinden biri olan Brody, aslında James Bond filmlerindeki 'M'in işlevini görür biraz da. En az Indiana kadar arkeoloji bilgisine sahip ama iş maceraya gelince Indiana'dan beş bin kat daha sakar ve beceriksiz olan Brody'yi, seri boyunca İngiliz aktör Denholm Elliott canlandırmıştı...

Sallah
Tüm serinin en sempatik ve en yetenekli yan karakterlerinden biri olan Sallah da ilk film ve son filmde karşımıza çıkmış, kendisine, yakın dönemde bir diğer efsane Yüzüklerin Efendisi serisindeki .Gimli rolüyle de tanıdığımız usta İngiliz aktör John Rhys Davies hayat vermişti. Kahire'de çoluğuyla çocuğuyla yaşayıp giden ve Indiana Jones'un en umutsuz anlarında ona lojistik destek sağlayan Sallah, aynı zamanda kalenderliği ve gamsızlığıyla da gönülleri kazanmıştı.

Prof. Henry Jones
"Böyle şahsına münhasır bir karakterin babası nasıl bir adamdır acep?" diye merak eden izleyicilere cevaben, Spielberg ve Lucas son filmde Henry Jones'u devreye sokmuş, Spielberg'in James Bond takıntısı sağ olsun, bu rolü de Sean Connery oynamıştır. Prof. Jones, hayatını Kutsal Kase'yi bulmaya adamış bir Ortaçağ edebiyatı uzmanıdır ve başını belaya sokmakta Indiana'dan aşağı kalır yanı yoktur.

Rene Belloq
İngiliz oyuncu Paul Freeman tarafından canlandırılan Belloq, her defasında Indiana'nın karşısına çıkıp işlerini bozan gerçek bir sahtekârdır.
Haberin fotoğrafları