kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Reeves'in son albümü uzun soluklu akustik bir turnenin ardından ortaya çıkmış.

Kadınlar da erkekler de kendileriyle ilgili soru ve cevapları merak ediyor

- İstanbul konserinizdeki ekibinizin son albümünüzdeki stüdyo arkadaşlarınızdan tamamen farklı olması konser için bir problem mi?
- Yaptığım albümlerin hemen hepsi farklı kadrolarla oluştular ve konserlerde de bundan yine farklı ekiplerle sahneye çıktım. Bu bakımdan söz ettiğiniz farklılığı bir problem olarak almıyorum. Sanırım bu konuda kutsanmışım ben. Çünkü şu anda çaldığım arkadaşlarımın hepsi, Peter Martin, Peter Strager, James Genus ve Kendrick Gent, bana kalırsa A sınıfı müzisyenler...

- Özel yaşamınızdaki ilk üç ajanda maddesi nedir?
- Özel hayatımda, ailemde huzur ilk iki sırada. Bunları arkadaşlarım izliyor.

- Ya küresel ısınma ve dünyanın geleceği?
- Kendi evimizden başlamadığımız sürece küresel ısınma durdurulabilecek gibi görünmüyor. Bilinçlilik elbette gerekli. Değişime herkes katılmalı. Herkes Al Gore olmayabilir ama bireysel katılımla değişime dahil olmak işten değil.

- Günümüz dinleyicisinin giderek daha fazla romantik müziğe yönelişini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Sorunuza tam yanıt olacak mı bilemiyorum ama küresel boyutta bir geçiş dönemi yaşıyoruz ve şu aşamada birçok insan, kadın olsun, erkek olsun kendisiyle ilgili soru ve cevapları daha fazla önemsiyor. Açığa çıkan her yeni bakış açısı ve bilgi, yaşanan geçişliliği de körüklüyor ve romantizm de zannediyorum ki bu süreçte bir nevi 'katalizör' görevi yerine getiriyor.

- Yeni albümünüzün öncesinde çıktığınız turnedeki iki gitar ve vokalin sadeliğinin sizde çok etkili olduğu yazılıyor...
- Evet, hangi zaman dilimi, besteci ve tarza ait olursa olsun, bu albüm öncesinde çıktığımız turnede elimizden geldiğince çok şarkıyı repertuvarımıza tüm çıplaklığı ve etkileyiciliğiyle alma yoluna gittik. Sadece şarkı söyledik ve şimdi de sanıyorum ki bu albümle karşılığını almış olduk.

- Size Grammy getiren İyi Geceler ve İyi Şanslar filmini beğenmiş miydiniz?
- Tabii. Zamanlaması harikaydı bir kere. Son derece zeki bir filmdi ve insanları düşünmeye sevk ediyordu.

- Konserler, albümlere kıyasla sizin için daha mı hayati değer taşıyor?
- Kariyerim boyunca konserleri önemsedim. Cazın, hayatın, yaşanan anın müziği olduğuna olan inancımdan kaynaklandı bu. Günümüzde insanların eskisi kadar albüm almadığını biliyorum ama, ben verebildiğim kadar konser vermeye devam edeceğim.
Bilgi: www.diannereeves.com, www.iksv.org/caz